Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Výborný domáci chlieb recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Výborný domáci chlieb , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 21.06.2023
Kategória receptu: Pečivo, Príloha, Raňajky, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: pečivo

Hodnotenie receptu:


Recept Výborný domáci chlieb

Potrebné ingrediencie receptu Výborný domáci chlieb

  • 5 hrnčekov hladká múka
  • 2 hrnčeky voda - vlažná
  • 3 polievkové lyžice polotučné mlieko - vlažné
  • 1 - 2 kávové lyžičky rasce
  • 1 droždie (balenie)
  • hladká múka na vysypanie podľa seba
  • voda
  • ocot na potieranie
  • cukor
  • 2 kávové lyžičky soľ

Postup prípravy receptu Výborný domáci chlieb

Kto by občas nemal chuť upiecť si svoj domáci chlieb. Tá vôňa, čo sa rozplynie po miestnosti, keď chlieb vyberáte z rúry. Skúsme si to.

Najskôr si vyberieme veľkú misu a suroviny, ktoré potrebujeme.
Odmeriame si múku a vysypeme spolu s rozdrveným droždím do misy. Pridáme cukor, soľ a rascu. Dolejeme vlažné mlieko.
Všetky suroviny dôkladne prepracujeme a necháme kysnúť cca 1 hodinu.

Medzitým si vysypeme nádobu na pečenie múkou.
Potom si dáme cesto na dosku a snažíme sa vytvarovať bochník. Ruky musia byť vlhké. Cesto lepí.
Do pripravenej nádoby na pečenie opatrne vložíme bochník. Nádobu s bochníkom necháme na stole ešte asi 20 minút kysnúť.

Medzi tým si musíme predhriať rúru.
Kým bochník uložíme do rúry, bude ho potrebné potrieť zmesou octu a vody.
S takto pripraveným bochníkom šup do rúry na zhruba 5 - 10 minút sprudka. Potom pečieme poľahúčku ešte ďalších 45 minút.

Keď je bochník v rúre, treba ho niekoľkokrát potierať zase zmesou octu a vody.
A potom už len cítime tú omamnú vôňu čerstvo upečeného chleba.
S chuťou do toho!

Podobné recepty ako je Výborný domáci chlieb


Zemiaky zapečené so smotanou a syrom recept

Zemiaky zapečené so smotanou a syrom recept

Zemiaky sa u nás v zime najpoužívanejšie, ako príloha alebo základ hlavného...

Obľúbená domáca tatárka recept

Obľúbená domáca tatárka recept

Zabudli ste kúpiť tatarku? Chystáte grilovanie, zeleninový šalát, rybu aleb...

Nadýchaná piškótová bublanina recept

Nadýchaná piškótová bublanina recept

S našim receptom na bublaninu budete expertom v rodine na najjemnejšiu a pr...

Vanilkové rohlíčky recept

Vanilkové rohlíčky recept

Vôňa vanilky a orechov, to je čas Vianoc. Bez vanilkových rohlíčkou by snáď...

Šalát z čínskej kapusty recept

Šalát z čínskej kapusty recept

Čínsku kapustu, očistenú o zlé listy, rozoberieme a umyjeme. Necháme odkvap...

Zemiakový šalát k vianočnému stolu recept

Zemiakový šalát k vianočnému stolu recept

Tradičná príloha k vianočnému stolu. Deň vopred si uvaríme zemiaky v šup...

Horčicová omáčka recept

Horčicová omáčka recept

Omáčka z potravín, čo máme vždy doma. Začneme tým, že si najemno nakrája...

Ovsená kaša recept

Ovsená kaša recept

Nášmu telu spraví ráno dobre niečo teplé do žalúdku. Skvelou možnosťou, ako...

Huby zavárané vo vlastnej šťave recept

Huby zavárané vo vlastnej šťave recept

Hubárska sezóna konečne prišla a my môžme okrem konzumácie začať huby sušiť...