Domáce klobásy recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Domáce klobásy , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 08.12.2022
Kategória receptu: Bez lepku, Bravčové, České, Dobroty, Hlavné jedlo, Hovädzie, Mleté mäso, Predjedlo, Slovenské, Veľká noc
Podobné recepty ako tento v sekcii: klobásky
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Domáce klobásy
- soľ
- 800 ml voda
- 2 kg hovädzie mäso (krk alebo predné)
- 2 kg bravčová pliecko (bez kosti)
- 6 kg bravčový bok (bez kože, bez kostí)
- obľúbené korenie
- 1 balenie bravčové črevá
Postup prípravy receptu Domáce klobásy
Chystáte oslavu, vonkajšiu párty alebo len posedenie s kamarátmi? To vám určite prídu vhod domáce klobásy.
Najprv si zájdeme k mäsiarovi pre kvalitné mäso. Pripravíme si dve nádoby.
Na doske si rozkrájame hovädzie mäso a osolíme. To isté s bravčovým mäsom. Teraz bude mäso odpočívať (musí sa odležať) pri teplote 5 - 7 °C. A to 3 dni.
Po uplynutí, si 1 kg bravčového bôčika pomelieme na strojčeku na jemnej doske. To isté urobíme s 2 kg hovädzieho mäsa.Ostatné mäso si pomelieme na strojčeku na doske (na hrubej - 16 mm).
Do jemne namletého mäsa pridáme vodu zmiešanú so svojim obľúbeným korením.
K tomu teraz pridáme mäso, ktoré máme už namleté na hrubej doske.
Ingrediencie zmiešame a prepracujeme. Naplníme do čriev. Potom už budeme údiť na 70 °C. Udíme zhruba 5-6 hodín. Potom si už stačí len vychutnávať skvelé domáce klobásy. Skoro 8 kg chutných klobás.
Podobné recepty ako je Domáce klobásy
Tiramisu po domácky recept
Skvelý dezert na oslavu alebo popoludňajšiu desiatu.Pusťme sa do toho. U...
Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou recept
Predjedlo pochádzajúce z Luxemburska. Recept je pre 4 osoby Po opláchnut...
Domáce žemličky recept
Pečivo s láskou doma upečené. Poďme si to skúsiť. Domáce žemličky. Zmieš...
Šalát zo stopkového zeleru recept
Po umytí zeleru okrájame konce, olúpeme a nakrájame na kocky. Dáme do mi...
Hrachová kaša recept
Vo vode prepláchneme polený žltý hrach, ten sa nemusí vopred namáčať. Prepl...
Pórová polievka so zemiakmi recept
Ošúpané zemiaky si nakrájame na kocky a očistený pór nakrájame na kolieska....
Cuketa zapečená so šunkou recept
Všetko si vopred pripravíme. Cuketu si nakrájame na malé kúsky, šunku rovna...
Slivková omáčka recept
K niektorým mäsovým pokrmom sa naozaj veľmi hodí slivková omáčka. Pečená ka...
Rýdziky v sladko-kyslom náleve recept
Na jeseň sa v našich lesoch vyskytuje veľa húb a my ich spracuvávame na rôz...