Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Domáce klobásy recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Domáce klobásy , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 08.12.2022
Kategória receptu: Bez lepku, Bravčové, České, Dobroty, Hlavné jedlo, Hovädzie, Mleté mäso, Predjedlo, Slovenské, Veľká noc
Podobné recepty ako tento v sekcii: klobásky

Hodnotenie receptu:


Recept Domáce klobásy

Potrebné ingrediencie receptu Domáce klobásy

  • soľ
  • 800 ml voda
  • 2 kg hovädzie mäso (krk alebo predné)
  • 2 kg bravčová pliecko (bez kosti)
  • 6 kg bravčový bok (bez kože, bez kostí)
  • obľúbené korenie
  • 1 balenie bravčové črevá

Postup prípravy receptu Domáce klobásy

Chystáte oslavu, vonkajšiu párty alebo len posedenie s kamarátmi? To vám určite prídu vhod domáce klobásy.

Najprv si zájdeme k mäsiarovi pre kvalitné mäso. Pripravíme si dve nádoby.
Na doske si rozkrájame hovädzie mäso a osolíme. To isté s bravčovým mäsom. Teraz bude mäso odpočívať (musí sa odležať) pri teplote 5 - 7 °C. A to 3 dni.

Po uplynutí, si 1 kg bravčového bôčika pomelieme na strojčeku na jemnej doske. To isté urobíme s 2 kg hovädzieho mäsa.Ostatné mäso si pomelieme na strojčeku na doske (na hrubej - 16 mm).
Do jemne namletého mäsa pridáme vodu zmiešanú so svojim obľúbeným korením.
K tomu teraz pridáme mäso, ktoré máme už namleté na hrubej doske.
Ingrediencie zmiešame a prepracujeme. Naplníme do čriev. Potom už budeme údiť na 70 °C. Udíme zhruba 5-6 hodín. Potom si už stačí len vychutnávať skvelé domáce klobásy. Skoro 8 kg chutných klobás.

Podobné recepty ako je Domáce klobásy


Tiramisu po domácky recept

Tiramisu po domácky recept

Skvelý dezert na oslavu alebo popoludňajšiu desiatu.Pusťme sa do toho. U...

Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou recept

Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou recept

Predjedlo pochádzajúce z Luxemburska. Recept je pre 4 osoby Po opláchnut...

Domáce žemličky recept

Domáce žemličky recept

Pečivo s láskou doma upečené. Poďme si to skúsiť. Domáce žemličky. Zmieš...

Šalát zo stopkového zeleru recept

Šalát zo stopkového zeleru recept

Po umytí zeleru okrájame konce, olúpeme a nakrájame na kocky. Dáme do mi...

Hrachová kaša recept

Hrachová kaša recept

Vo vode prepláchneme polený žltý hrach, ten sa nemusí vopred namáčať. Prepl...

Pórová polievka so zemiakmi recept

Pórová polievka so zemiakmi recept

Ošúpané zemiaky si nakrájame na kocky a očistený pór nakrájame na kolieska....

Cuketa zapečená so šunkou recept

Cuketa zapečená so šunkou recept

Všetko si vopred pripravíme. Cuketu si nakrájame na malé kúsky, šunku rovna...

Slivková omáčka recept

Slivková omáčka recept

K niektorým mäsovým pokrmom sa naozaj veľmi hodí slivková omáčka. Pečená ka...

Rýdziky v sladko-kyslom náleve recept

Rýdziky v sladko-kyslom náleve recept

Na jeseň sa v našich lesoch vyskytuje veľa húb a my ich spracuvávame na rôz...