Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 21.09.2014
Kategória receptu: Francúzske, Hlavné jedlo, Oslava, Predjedlo, Ryby, Vegetariánske
Podobné recepty ako tento v sekcii: krevety, morské plody

Hodnotenie receptu:


Recept Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou

Potrebné ingrediencie receptu Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou

  • 1 lyžica olivový olej
  • 12 ks krevety
  • na ozdobu 4 vetvičky trebuľka
  • omáčka 30 ml suché biele víno
  • 1 ks struk vanilky
  • 30 ml francúzsky vermút Noilly Prat
  • 1 lyžica pomarančovej šťavy
  • 1 ks šalotka
  • 60 g maslo
  • 1 štipka soľ a biele korenie

Postup prípravy receptu Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou

Predjedlo pochádzajúce z Luxemburska. Recept je pre 4 osoby

Po opláchnutí čerstvých kreviet, odstránime hlavy, olúpeme chvostíky, ale posledný krúžok škrupiny s chvostovou plutvou ponecháme. Krevety na chrbte pozdĺžne porežeme a vytiahneme čierne črevo.

Nadrobno nakrájame šalotku a podusíme v malom hrnci v zmesi vermútu Noilly Prat (ktorý nemožno nahradiť iným) a bieleho suchého vína. Vanilkový struk pozdĺžne rozpolíme vyškriabeme vnútro a dáme ku koncu variť aj s luskom do vriaceho vína. Opäť, ani prírodnú vanilku nejde nahradiť. Pridáme štipku čerstvo pomletého korenia a soli. Varíme dovtedy, kým je v hrnci asi 1-2 čajové lyžičky tekutiny.

Na miernom ohni pridávame dobre vychladené maslo po malých kúskoch a postupne vmiešavame. Vždy počkáme až sa ten predchádzajúci úplne rozpustí. Takto pokračujeme kým omáčka nezhustne. Akonáhle pridáte maslo, tak už nesmiete omáčku variť! Ďalej pridáme lyžicu pomarančovej šťavy. Hotovú omáčku necháme prikrytú na pár minút odstať.

Medzitým si rozpálime panvicu s olivovým olejom, na ktorej z každej strany sprudka opečieme, opatrne osušené krevetové chvostíky a to na každej strane tak 30 sekúnd.
Pripravíme si 4 tanieriky, na ktoré nalejeme vlažnú omáčku, z ktorej sme vybrali vanilkový struk. Na tieto tanieriky s omáčkou vložíme krevety, ozdobíme malú vetvičku trebuľky. Podávame s ľahko orestovanou (najlepšie v rúre) vekou.
Na pitie odporúčam nejaké dobré suché víno.

Podobné recepty ako je Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou


Pečené pirohy recept

Pečené pirohy recept

Ostali vám varené zemiaky? Výborne, použijeme ich na výborné pečené pirohy....

Sušené paradajky v oleji recept

Sušené paradajky v oleji recept

Tento recept môžeme robiť, ak máme doma sušičku na ovocie. Nakrájané plá...

Vaječný šalát recept

Vaječný šalát recept

Vajcia uvarené natvrdo, nadrobno nakrájame. K nim potom najemno nastrúhame ...

Slimáky z lístkového cesta recept

Slimáky z lístkového cesta recept

Čakáte návštevu? Máte na niečo dobré, rýchle chuť? Potom sú tu jednoznačne...

Najlepšia tvarohová nátierka recept

Najlepšia tvarohová nátierka recept

Víkendové raňajky sú u nás často spojené s prípravou chutnej nátierky. Výbo...

Cupcake s čokoládovým krémom recept

Cupcake s čokoládovým krémom recept

Mini tortičky, ktoré sú jednoduchšie na prípravu, ale vyzerajú rovnako dobr...

Paradajky plnené kuskusom recept

V hrnci si dáme variť vodu, do ktorej vkladáme bujón, trochu osolíme a v nej potom uvaríme kuskus. Keď máme kuskus hotový, tak ho pokvapkáme olivovým olejom. K tomu pridáme...

Ruský boršč recept

  Do hrnca vložíme polievkové kosti a všetko pripravené mäso. K tomu pridáme nové korenie, celé korenie, bobkový list a klinčeky. Toto všetko zalejeme vodou. Povaríme ...

Veľkonočná hrudka recept

Veľkonočná hrudka recept

Veľkonočné sviatky, sviatky jari. Viaže sa k nim mnoho tradícií a jedna z n...