Stánkove langoše recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Stánkove langoše , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 17.03.2014
Kategória receptu: Hlavné jedlo, Vegetariánske
Podobné recepty ako tento v sekcii: chuťovka, maďarská kuchyňa, múčne jedlo, smažené
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Stánkove langoše
- 500 g hladká múka
- 4 dl mlieko
- 1/2 lyžičky cukor
- 1 balíček droždie (42g)
- 1/2 lyžičky soľ
Postup prípravy receptu Stánkove langoše
Jednoduché a lacné langoše, tak ako ich všetci poznáme zo stánkov.
Vlažné mlieko zmiešame s cukrom, rozdrobíme doň droždie a necháme urobiť kvások. Múku osolíme, pridáme kvások a vypracujeme cesto.
Hotové cesto necháme 30 minút kysnúť v teple. Potom cesto vyvaľkáme na 2 cm vysoký plát a väčším pohárom z neho vykrojíme kolieska. Tie necháme ešte 10 minút vykysnúť.
V panvici rozpálime vyššiu vrstvu oleja. Nakysnuté kolieska vytiahneme do strán a vyprážame v oleji dozlatista.
Hotové langoše odkladáme na savý papier a dopĺňame surovinami podľa chuti - syr, šunka, cesnak, kečup, tatárka či marmeláda.
Podobné recepty ako je Stánkove langoše
Popučené zemiaky so smotanou a pórom recept
Očistené a umyté zemiaky uvaríme v šupke do mäkka a potom ošúpeme. Olúpeme ...
Cuketa zapečená so šunkou recept
Všetko si vopred pripravíme. Cuketu si nakrájame na malé kúsky, šunku rovna...
Vianočná kapustnica bez mäsa recept
Niektoré domácnosti k štedrovečernej večeri nejedávajú žiadne mäso, a preto...
Lievance z kysnutého cesta recept
Do väčšieho hrnca nalejeme mlieko, ktoré krátko zahrejeme, aby sme ho potom...
Dusená kapusta recept
Dusená kapusta, ktorú používame ako prílohu k mäsám, môže byť červená, biela alebo si môžeme pripraviť obidve. Pri tomto variante ich musíme robiť každú zvlášť. Olúpanú cib...
Šalát z čínskej kapusty recept
Čínsku kapustu, očistenú o zlé listy, rozoberieme a umyjeme. Necháme odkvap...
Rýchly hovädzí guláš recept
Predné hovädzie si nakrájame na kocky. V papinaku (keď sa nebude robiť v papináku, tak počítajte s dlhším časom zmäknutia mäsa) si rozpustíme masť a na ňom osmažíme najemno na...
Bravčové karé na prírodno s omáčkou recept
Bravčové karé je mäsko bez tuku, a preto sa ho niektorí ľudia boja pripravo...
Krémové rizoto recept
Jemná chuť krémového rizota, ktorá sa rozplýva na jazyku, to je moje. Stačí...