Pizza capricciosa recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Pizza capricciosa , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 25.01.2024
Kategória receptu: Dobroty, Hlavné jedlo, Oslava, Pizza, Pre deti, Talianske
Podobné recepty ako tento v sekcii: jednoduché varenie, pizza, rýchle jedlo
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Pizza capricciosa
- Na cesto
- 350 g hladkej múky (najlepšie múky na pizzu)
- 220 ml vody
- Kávová lyžička soli
- 20 ml olivového oleja
- 1/4 kocky droždia alebo 5 g sušeného
- Lyžička cukru
- Paradajková zmes
- 500 g paradajok alebo drvené paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ
- Na pizzu
- 150 g mozzarelly
- 100 g bravčovej šunky
- 5 - 6 šampiňónov
- 3 – 4 nakladané artičoky
Postup prípravy receptu Pizza capricciosa
Pizza Capricciosa je klasickou talianskou pizzou, ktorá sa vyznačuje bohatým a rozmanitým obsahom. Na tejto pizze nájdete kombináciu mozzarelly, bravčovej šunky, šampiňónov a nakladaných artičokov. Je to ideálny recept pre milovníkov talianskej kuchyne, ktorí si chcú vychutnať kúsok tradície priamo u seba doma.
Zmiešajte nadrobené droždie, deci vody, cukor a nechajte vykysnúť. Pokiaľ používate sušené droždie, primiešajte ho priamo k múke.
Múku zmiešajte so soľou, pridajte vykysnutý kvások, olej a postupne pridávajte zvyšok vody. Cesto dôkladne spracujte, posypte múkou, prikryte utierkou a nechajte kysnúť v teple aspoň 45 minút.
Paradajky sparte, olúpte, nakrájajte a varte do rozvarenia. Potom ich nechajte vychladnúť, pridajte prelisovaný cesnak, olivový olej a soľ. Pokiaľ používate drvené paradajky, stačí zmiešať s olejom, soľou a cesnakom.
Mozzarellu nakrájajte na plátky, šampiňóny olúpte a nakrájajte a artičoky pripravte podľa potreby.
Z cesta vytvorte dve placky a umiestnite ich do formy alebo na plech. Potrite cesto rajčinovou zmesou a položte plátkami syra, šunkou, šampiňónmi a artičokami.
Pečte v predhriatej rúre na 220 ° C asi 12 minút alebo na 250 ° C asi 8 minút.
Hotovú pizzu capricciosa môžete podľa chuti osoliť a ihneď podávať.
Táto pizza je výborným vyváženým jedlom, ktoré sa hodí ako na večerné posedenie s priateľmi, tak na rodinnú večeru. Vďaka rôznorodosti chutí si ju obľúbi široké spektrum gurmánov.
Podobné recepty ako je Pizza capricciosa
Bravčové v cestíčku recept
Keď sa nám zachce trochu zmeny v našom jedálničku, môžme si pripraviť mäsko...
Americké lievance recept
Lievance trochu inak. Tekuté a sypké ingrediencie zmiešame najprv zvlášť...
Baklava recept
Na prípravu Baklavy budeme potrebovať phyllo cesto. Je tu vstvené mletými o...
Langoše s kyslou smotanou recept
Veľmi jednoduchá príprava langošov. Do misy pridáme múku, droždie, mliek...
Bruschetta al Pomodoro po slovensky recept
Bruschetta al Pomodoro je výborné, ľahké predjedlo. Nakrájame si na malé...
Kadanské rohlíčky recept
Vianočné pečivo. Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme bochník cesta....
Pikantné utopence recept
Recept na utopencov, ktorých všetci dobre poznáme a máme radi. Najskôr s...
Čínske závitky recept
Na drobné kúsky si nakrájame očistené, osušené kuracie prsia a na panvici s...
Bublanina s čerešňami recept
Použite ovocie, ktoré je práve sezónne. Ak máte nakladané čerešne, môžete p...