Šampiňónová pizza recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Šampiňónová pizza , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 09.01.2024
Kategória receptu: Dobroty, Hlavné jedlo, Oslava, Pizza, Pre deti, Talianske
Podobné recepty ako tento v sekcii: huby, jednoduché pečenie, rýchle recepty, šampiňóny
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Šampiňónová pizza
- CESTO
- 400g hladká múka
- 200ml voda
- 30ml olivový olej
- kávová lyžička soľ
- 1/2kocky droždie
- kávová lyžička cukor
- PARADAJKOVÉ SUGO
- paradajkové pyré
- korenie
- soľ
- 2 strúčiky cesnaku
- oregano
- NÁPLŇ
- 100g šunka
- 300g šampiňóny
- 1ks cibuľa
- 150g olivy
- 150g mozarella
Postup prípravy receptu Šampiňónová pizza
Skvelou voľbou pre pohostenie priateľov, je naša šampiňónová pizza. Hodí sa perfektne k bielemu vínku a k dobrej spoločnosti. Samozrejme si ju môžte pripraviť len tak na obed či chutnú večeru. Recept si samozrejme môžte prispôsobiť vašim chutiam, čo dáte na vrch je len na vás.
V malej miske si pripravíme kvások z teplej vody, droždia a cukru. Voda má byť teplá nie horúca, inak nám kvások nevzíjde.
Vo veľkej mise si zmiešame sypké ingrediencie, ku ktorým pridáme kvások a zvyšok vody. Cesto dobre premiesime a necháme na teplom mieste odpočívať asi pol hodinky.
Medzi tým, kým cesto kysne si pripravíme ostatné ingrediencie. Pripravíme si paradajkový základ, a to tak, že zmiešame pasírované paradajky s cesnakom, oreganom, osolíme a pridáme čierne korenie. Ostatné ingrediencie, ktoré budeme dávať na našu pizzu nakrájame a syr nastrúhame.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme do tvaru pizzy, dáme na plech, potrieme paradajkovým základom a na vrch poukladáme šampiňóny, cibuľu, šunku a nakoniec posypeme postrúhaným syrom.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200° C približne na 15 minút.
Po upečení nakrájame a môžme podávať. Prajeme vám dobrú chuť
Podobné recepty ako je Šampiňónová pizza
Výborné kura na paprike recept
Očistené a podľa chuti okorenené kura dáme vo vode variť. Keď nám kura zmäk...
Domáci baileys recept
Írsky likér s vynikajúcou jemnou chuťou smotany. Konzervy kondenzovaného...
Tvarohové knedle plnené ovocím recept
Recept na výborné knedle za 15 minút hotové. Vymiešame cukor s maslom, pri...
Karfiolový mozoček recept
Očistený karfiol rozoberieme na ružičky. V panvici s rozpáleným olejom dáme smažiť nadrobno nasekanú cibuľku. Vyprážame do zružovenia. Potom zalejeme vodou. Chvíľku povarím...
Sirup z jarabiny recept
September je čas zberu jarabiny čiernej. Je to veľmi zdravý plod, aj keď tr...
Bravčové plátky na šťave recept
Bravčovina je asi najpoužívanejšie mäso u nás. Máme ho radi pripravené na r...
Plnka do kurčaťa recept
Občas máme chuť na trošku zaujímavejšiu variantu kuraťa a preto si ho dnes ...
Listkový jablkový závin recept
Umyjeme, olúpeme a na hrubom strúhadle postrúhame jablká, z ktorých vytlačí...
Kuracie prsia s omáčkou recept
Najpoužívanejšie a aj najobľúbenejšie mäso u nás je kuracina. Je chutná, ľa...