Karfiolový mozoček recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Karfiolový mozoček , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 31.08.2022
Kategória receptu: Bez lepku, České, Hlavné jedlo, Pre deti, Slovenské, Vegetariánske, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: karfiol, zeleninové jedlo
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Karfiolový mozoček
- 1 ks karfiol
- 1 ks cibuľa
- 3 - 4 ks vajcia
- 1 hrnček voda
- rastlinný olej
- rasca
- soľ
Postup prípravy receptu Karfiolový mozoček
Očistený karfiol rozoberieme na ružičky.
V panvici s rozpáleným olejom dáme smažiť nadrobno nasekanú cibuľku. Vyprážame do zružovenia. Potom zalejeme vodou. Chvíľku povaríme a pridáme karfiol. Pridáme rascu, osolíme, okoreníme.
Karfiol priklopíme a nechávame zvoľna dusiť kým karfiol nezmäkne.
Medzitým si vyšľaháme vajcia. Uvarený karfiol opatrne roztlačíme, pridáme vajcia a po premiešaní dáme na 5 minút variť.
Karfiolový mozoček podávame s čerstvým chlebom alebo zemiakovou kašou.
Podobné recepty ako je Karfiolový mozoček
Žĺtková poleva recept
Poleva na vianočné pečivo. Preosejeme práškový cukor. Vymiešame žĺtky s ...
Jemný vanilkový likér recept
Tento recept nám vyjde asi na 3l vianočného likéru. V studenej vode si r...
Vianočné košíčky recept
Najskôr si vyrobíme linecké cesto a to premiešaním všetkých surovín a vymie...
Čínska kapusta so zázvorom recept
Na rezančeky si nakrájame čínsku kapustu. Očistíme zázvor a najemno nastrúh...
Rybičková nátierka recept
Uvaríme si vajcia natvrdo a po vychladnutí olúpeme a nadrobno nakrájame. Ol...
Šľahačkové pečivo recept
Najskôr si necháme zmäknúť tuk. Ten potom zmiešame a premiesime s múkou. Vm...
Poťahovací fondán na torty recept
Na každej oslave by nemala chýbať torta. A torta potiahnutá fondánom, to je...
Najlepšie linecké koláčiky recept
Vianoce si snáď ani nevieme predstaviť bez výborných lineckých koláčikov. J...
Talianská Minestrone polievka recept
Nadrobno si nakrájame olúpané zemiaky, zeler, mrkvu, cukety, cibuľu a cesnak, k tomu potom ešte paradajky a fazuľky. Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo a olej. Na nich pot...