Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Babkina paradajková recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Babkina paradajková , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 22.01.2021
Kategória receptu: České, Hlavné jedlo, Omáčky, Pre deti, Slovenské, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: klasika, omáčka, paradajková, paradajky

Hodnotenie receptu:


Recept Babkina paradajková

Potrebné ingrediencie receptu Babkina paradajková

  • 4 lyžičky tymián
  • 1 pohár nakladané paradajky
  • 3 lyžice hladká múka
  • 1 ks paradajkový pretlak
  • 1 ks cibuľa
  • 4 guličky celé čierne korenie
  • 4 guličky nové korenie
  • 3 lyžice masť
  • 1 téglik smotana na varenie
  • 10 kociek cukor
  • 2 ks bobkový list
  • podľa chuti soľ
  • cukor
  • ocot

Postup prípravy receptu Babkina paradajková

Paradajková omáčka z nakladaných paradajok.

Olúpeme a necháme odkvapkať naložené paradajky. Nálev z paradajok si ponecháme. Paradajky môžu byť naložené ako domácky, tak aj kupované.

Do hlbšieho hrnca si dáme rozohriať masť a k nemu pridáme 10 lyžičiek cukru. Miešame tak dlho, pokiaľ nám nevznikne karamel. K tomu pridáme paradajky a pomiešame. Pripravte sa na to, že akonáhle ich pridáte, začnú prskať. Tak hneď priklopte.

Po chvíli varenia pridáme najemno nakrájanú cibuľku, tymián, nové korenie, celé korenie a bobkový list. Priklopíme a dusíme pokiaľ všetko nezmäkne. Postupne prilievame nálev z paradajok. Potom čo nám zmäkli paradajky, vyberieme korenie a všetko rozmixujeme, najlepšie ponorným mixérom. Pridávame pretlak a dochucujeme octom, cukrom a soľou. Keby ste používali sladkokyslý nálev z podomácky naložených paradajok, tak netreba dochucovať. V smotane si rozmiešame trošku múky a ako posledné pridávame do babkinej paradajkovej. Podľa potreby poprípade ešte dochutíme.

Podávame s knedľou a mäsom, poprípade plnenými paprikami, ako sme zvyknutí.

Podobné recepty ako je Babkina paradajková


Piškótový korpus recept

Piškótový korpus recept

Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva. Z vajec oddelíme žĺtky, kto...

Rýchly jahodový kompót recept

Rýchly jahodový kompót recept

Na záhradkách nám dozrievajú jahody, tak si ich poďme pár uskladniť aj na z...

Rýchla šošovicová polievka recept

Rýchla šošovicová polievka recept

Šošovica je veľmi zdravá potravina, obsahuje aminokyseliny, ktoré si naše t...

Lokše recept

Lokše recept

Slovenská klasika, ktorá sa nám nikdy neomrzí. To sú naše skvelé lokše. Môž...

Hlávkový šalát so zelenou cibuľkou recept

Hlávkový šalát so zelenou cibuľkou recept

Osviežujúci šalát si pripravíme veľmi jednoducho a rýchlo. V lete nám určit...

Rýchly makovec recept

Rýchly makovec recept

Prášok do pečiva zmiešame v mise s múkou, vanilkovým cukrom, mletým makom, ...

Veľkonočný baranček recept

Veľkonočný baranček recept

K veľkonočným sviatkom neodmysliteľne patrí veľkonočný baranček. Každá rodi...

Brusnicová omáčka recept

Brusnicová omáčka recept

Ovocné omáčky k masovým pokrmom sú veľmi zaujímavým spojením chutí. V prípa...

Nepečená torta recept

Nepečená torta recept

V lete ideálna voľba, naša nepečená torta z kyslej smotany s ovocím. Je osv...