Medovník recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Medovník , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 25.11.2021
Kategória receptu: České, Dezerty, Dobroty, Múčnik, Oslava, Pre deti, Slovenské, Veľká noc, Vianoce
Podobné recepty ako tento v sekcii: medovník
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Medovník
- krém 250g maslo
- 1 plechovka salko
- na obalenie 100g mleté vlašské orechy
- na ozdobu 15ks vlašské orechy
- 2 lyžice strúhaná čokoláda
- na potretie 3 lyžice rum
- 5 lyžíc prekvapkávaná čierna silná káva
- na cesto 250g hladká múka
- 1 ks vajcia
- 1 lyžica jedlá sóda
- 30 g maslo
- 2 lyžice med
- 100 g cukor múčka
Postup prípravy receptu Medovník
Deň vopred si vo vode uvaríme v uzavretej plechovke Salko po dobu asi 2hodín.
Pripravíme si krém zo zmäknutého masla, ktoré šľahačom vyšľaháme do biela a ku ktorému postupne prilievame salko.
Preosejeme si múku a jedlú sódu. Pripravíme si vodný kúpeľ, v ktorom dáme zahriať maslo, med a vajcia s cukrom. K tomu postupne pridávame múku a sódu. Z toho vypracujeme cesto, ktoré potom dáme na približne 1hodinu odležať.
Pripravíme si pomúčenú dosku, na ktorej cesto rozdelíme na 5 dielov, ktoré potom vyvaľkáme do tenkých plátov a podľa tortovej formy vykrajujeme. Z odkrojkov by nám malo ostať cesto ešte na jeden kus.
Pripravíme si plech na pečenie vyložený papierom na pečenie a do neho vkladáme naše placky. Vkladáme do predhriatej rúry na 180 ° C a pečieme po dobu približne 5 minút.
Až nám pláty vychladnú, tak ich potierame kávou zmiešanou s rumom. Na to potom natierame už hotový maslový krém, rovnako tak aj boky. A takto robíme pri všetkých plátoch, ktoré postupne poukladáme na seba a keď je hotový tak ho posypeme nasekanými orechami a zdobíme celými vlašskými orechami a stred nastrúhanou čokoládou.
Takto hotový medovník si niečím zaťažíme a dáme do chladu na deň odležať.
Podobné recepty ako je Medovník
Výborné kura na paprike recept
Očistené a podľa chuti okorenené kura dáme vo vode variť. Keď nám kura zmäk...
Domáci mandľový likér recept
V hrnci s vodou dáme variť plechovky so salkom po dobu 2hodín, kedy nám mlieko skaramelizuje. Plechovky nijako nederavíme ani neotvárame. Varíme na veľmi slabom plameni. Potom...
Šalát z čerstvého špenátu recept
Špenát umyjeme v studenej vode, necháme chvíľku odkvapkať a v utierke jemne...
Rýchla šošovicová polievka recept
Šošovica je veľmi zdravá potravina, obsahuje aminokyseliny, ktoré si naše t...
Babkina paradajková recept
Paradajková omáčka z nakladaných paradajok. Olúpeme a necháme odkvapkať ...
Hrnčekové knedle recept
Recept na domáce hrnčekové knedle. Pripravte si tri rovnako veľké hrnčeky....
Poťahovací fondán na torty recept
Na každej oslave by nemala chýbať torta. A torta potiahnutá fondánom, to je...
Zemiaková kaša recept
Klasická slovenská príloha zo zemiakov. Zemiaky umyjeme, oškrabeme, rozk...
Medovník recept
Deň vopred si vo vode uvaríme v uzavretej plechovke Salko po dobu asi 2hodín. Pripravíme si krém zo zmäknutého masla, ktoré šľahačom vyšľaháme do biela a ku ktoré...