Hubová zemiaková polievka recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Hubová zemiaková polievka , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 14.11.2014
Kategória receptu: České, Hlavné jedlo, Polievky, Predjedlo, Slovenské, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: huby
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Hubová zemiaková polievka
- 1200 ml voda
- 150 g sušené huby
- 2 lyžice majoránka
- 1 kocka zeleninový vývar
- 70 g bravčová masť
- 1 ks veľká mrkva
- 1 ks menší zeler
- 1 ks cibuľa
- 1 lyžica drvená rasca
- 5 strúčikov cesnak
- 4 ks veľké zemiaky
- na ozdobu 4 vetvičky kučeravá petržlenová vňať
- 4 plátky anglická slanina
- podľa chuti soľ
- cestíčko 2 lyžice hladká múka
- 300 ml voda
Postup prípravy receptu Hubová zemiaková polievka
Na sucho si orestujeme niekoľko plátkov slaniny (podľa podávaných porcií), ktoré si necháme bokom až bude polievka hotová. Výpek zo slaniny môžeme naliať do nej.
Pripravíme si zeleninu a očistíme. Nadrobno si nakrájame ako cibuľu, tak cesnak, zeler a mrkvu na menšie kocky a zemiaky na väčšie kúsky.
V hrnci si rozpálime masť, na ňom si osmažíme zeler s mrkvou, na to prihodíme cibuľu, rascu a znovu smažíme. Potom zalejeme vriacou vodou do ktorej prihodíme kocku vývaru a necháme variť. Asi tak po 15 minútach pridáme huby so zemiakmi a varíme kým nezmäknú.
V troške vody si rozmiešame múku a takto rozmiešané, za stáleho miešania, pomaly vlievame do variacej sa polievky.
Pridáme majorán, cesnak a osolíme. Takto necháme ešte ďalších 10 minút povariť.
Hotovú zemiakovku si ozdobíme pripravenou slaninou, poprípade ešte petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty ako je Hubová zemiaková polievka
Ruský boršč recept
Do hrnca vložíme polievkové kosti a všetko pripravené mäso. K tomu pridáme nové korenie, celé korenie, bobkový list a klinčeky. Toto všetko zalejeme vodou. Povaríme ...
Kuracie mäso na šťave s tarhoňou recept
Trošku exotiky môžme vniesť do našej kuchyne karí korením. Toto korenie sa...
Cuketový šalát sterilizovaný recept
Keď sa vám urodilo veľa cukiet a ostatnej zelenine sa tiež darilo, môžte sk...
Šopský šalát recept
Tento recept je na prípravu 2 porcií pôvodom bulharského pôvodu. Olúpanú uh...
Mazanec recept
Mazanec si dáme radi na raňajky alebo k popoludňajšiemu čaju. Do hrnčeka s...
Smotanovo-hubová omáčka recept
Podľa ročného obdobia použijeme najlepšie čerstvé, poprípade sušené huby al...
Lenivá žena recept
Jednoduchý nepečený dezert, po ktorom sa zapráši. Plech alebo inú formu ...
Nakladané šampiňóny recept
Pre milovníkov húb tu máme recept na našu obľúbenú chuťovku. Tieto huby sú ...
Stánkove langoše recept
Jednoduché a lacné langoše, tak ako ich všetci poznáme zo stánkov. Vlažn...