Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Tlačenka po domácky recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Tlačenka po domácky , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 30.11.2022
Kategória receptu: Bravčové, Dobroty, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: k pivu, klasika

Hodnotenie receptu:


Recept Tlačenka po domácky

Potrebné ingrediencie receptu Tlačenka po domácky

  • 2 kg bravčová hlava
  • 1 kg bravčový jazyk
  • 0,5 kg bravčová pečeň
  • 500 ml vývar
  • 1,5 kg bravčové koleno
  • 1 ks kuchynská cibuľa
  • cesnak
  • majorán
  • nové korenie - mleté
  • soľ
  • čierne korenie - mleté
  • nové korenie - mleté
  • kúsok masti

Postup prípravy receptu Tlačenka po domácky

Muži určite ocenia, keď pre nich pripravíte domácu tlačenku. Nakúpite u svojho mäsiara bravčové kolienka, nohy, hlavu, jazyk, pečeň. Príp. môžete zvoliť inú kombináciu mäsa. Mäsiar vám určite poradí.
Pripravíme si veľké hrnce alebo papiňák a pustíme sa do toho.

Nožičky, hlavu, kolienka si poriadne očistíme. Zbavíme prípadne chĺpkov. Neosolenú pečeň dáme variť zvlášť do iného hrnca. Ostatné mäso dáme variť na veľmi dlho. Musíte to ustrážiť. Mäso musí byť mäkké, ale nie úplne.

Potom si zlejeme vývar z mäsa a odložíme nabok. Tuk z vývaru odoberieme.
Pečeň si potom nakrájame na malé kúsky, jazyk olúpeme a tiež nakrájame. Oberieme mäso z kostí a pokrájame. Kožu buď pomelieme alebo tiež pokrájame na maličké kúsky.Vezmeme si obrovský hrniec a osmažíme cibuľu na masti. Vsypeme všetko mäso, kožu a pečeň. Prilejeme vývar z mäsa a okoreníme. Pridáme cesnak podľa svojho uváženia. Ľahko zahrejeme a odoberieme stranou, kde máme už pripravené tlačenkové črevo.

Naplníme, zaviažeme oba konce. A uprostred čreva ešte znova zaviažeme.
Do vriacej vody vložíme naplnené tlačenkové črevá a asi 1,5 - 2 hod. varíme.
Potom vyberieme, pichnutím zbavíme vzduchu a necháme vychladnúť. Počas chladnutia rôzne otáčame, upravujeme tvar.Nakoniec dáme cez noc odležať do chladničky.

Druhý deň si na doske nakrájame cibuľu a tlačenku. Pokvapkáme octom ak tomu čerstvé pečivo. Mňam a dobrú chuť.

Podobné recepty ako je Tlačenka po domácky


Žĺtková poleva recept

Žĺtková poleva recept

Poleva na vianočné pečivo. Preosejeme práškový cukor. Vymiešame žĺtky s ...

Americké zemiaky po slovensky recept

Americké zemiaky po slovensky recept

Najprv si pripravíme omáčku z oleja, sušenú alebo naozaj najemno nasekanú č...

Karfiolové placky recept

Karfiolové placky recept

Karfiol zbavíme listov a očistíme. Vložíme do hrnca s vriacou vodou, kde...

Nátierka z kuracieho mäsa recept

Nátierka z kuracieho mäsa recept

Do misy si dáme tavený syr, namelieme pečené kuracie mäso, natvrdo uvarené ...

Nadýchaná piškótová bublanina recept

Nadýchaná piškótová bublanina recept

Receptov na bublaninu nájdeme všade veľa, ale upiecť naozaj jemnú nadýchanú...

Plnené mušličky recept

Plnené mušličky recept

Na dosku si dáme naváženú polohrubú múku, v ktorej si urobíme jamku a do ne...

Výborná sekaná recept

Výborná sekaná recept

Do mlieka si namočíme staršie rožky. Najemno nasekáme olúpanú cibuľu a na p...

Pečená krkovička v celku recept

Pečená krkovička v celku recept

Krkovička je mäso, ktoré nám po upečení ostane pekne šťavnaté. U nás je veľ...

Škoricová poleva recept

Škoricová poleva recept

Poleva, ktorá dodá vášmu vianočnému pečivu korenenú chuť. Preosejeme si ...