Ruský boršč recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Ruský boršč , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 15.11.2021
Kategória receptu: Bravčové, Hlavné jedlo, Hovädzie, Polievky, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: červená repa, ruská kuchyňa
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Ruský boršč
- 25 dkg hovädzie mäso
- 5 ks nové korenie
- 25 dkg bravčové mäso
- 15 dkg kuracie mäso
- 2 ks bobkový list
- 1 ks červená repa
- 2 ks cibuľa
- 2ks mrkva
- 10 ks celé korenie
- 5 ks klinčeky
- 2 ks polievkové kosti
- 1 plechovka paradajkový pretlak
- 2 ks ostrejšia klobása
- Na dekoráciu kyslá smotana
- petržlenová vňať
- kôpor
Postup prípravy receptu Ruský boršč
Do hrnca vložíme polievkové kosti a všetko pripravené mäso. K tomu pridáme nové korenie, celé korenie, bobkový list a klinčeky. Toto všetko zalejeme vodou. Povaríme kým nám mäso nezmäkne.
Medzitým si umyjeme červenú repu a dáme variť. Opäť kým nám nezmäkne.
V hrnci si rozohrejeme maslo, na ktorom si osmažíme na kocky nakrájanú cibuľku. Na to pridáme nastrúhanú mrkvu a po chvíľke vyprážania zalejeme už pripraveným vývarom z mäsa a kostí. K tomu potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a na rezance nakrájanú kapustu. Asi tak po 15 minútach varenia, pridáme olúpanú, nastrúhanú červenú repu, s paradajkovým pretlakom, prelisovaný cesnak a na kolieska nakrájanú klobásu a všetko uvarené mäso. Kosti vyhodíme.
Dosolíme, dosladíme podľa svojej chuti.
Necháme ešte asi 3 minúty povariť.
Klasický boršč sa podáva s kyslou smotanou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom.
Podobné recepty ako je Ruský boršč
Brokolicová polievka s nivou recept
Brokolicová polievka je veľmi chutná a s nivou má šmrnc. Najprv si pripr...
Špenátová zmes recept
V hlbšej panvici si rozpálime olej a naň dáme prelisovaný cesnak. K tomu vm...
Pečená krkovička v celku recept
Krkovička je mäso, ktoré nám po upečení ostane pekne šťavnaté. U nás je veľ...
Šunkofleky recept
Recept na obľúbené české jedlo. Uvaríme cestoviny v osolenej vode s niek...
Karfiolové placky recept
Karfiol zbavíme listov a očistíme. Vložíme do hrnca s vriacou vodou, kde...
Paradajková polievka s haluškami recept
Najemno si nakrájame olúpanú cibuľku, ktorú podusíme v hrnci, spolu s novým...
Jednoduchá znojemská omáčka recept
Recept na obľúbenú a známu omáčku. Cibuľu ošúpeme, očistíme a nakrájame....
Tortilla - mexická placka recept
Kto by nemal rád plnené tortilly. Do misy si nasypete pšeničnú múku a po l...
Húbové rizoto recept
Hubárska sezóna je v plnom prúde a u nás sa čoraz častejšie varí chutné hub...