Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Ruský boršč recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Ruský boršč , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 15.11.2021
Kategória receptu: Bravčové, Hlavné jedlo, Hovädzie, Polievky, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: červená repa, ruská kuchyňa

Hodnotenie receptu:


Potrebné ingrediencie receptu Ruský boršč

  • 25 dkg hovädzie mäso
  • 5 ks nové korenie
  • 25 dkg bravčové mäso
  • 15 dkg kuracie mäso
  • 2 ks bobkový list
  • 1 ks červená repa
  • 2 ks cibuľa
  • 2ks mrkva
  • 10 ks celé korenie
  • 5 ks klinčeky
  • 2 ks polievkové kosti
  • 1 plechovka paradajkový pretlak
  • 2 ks ostrejšia klobása
  • Na dekoráciu kyslá smotana
  • petržlenová vňať
  • kôpor

Postup prípravy receptu Ruský boršč

 

Do hrnca vložíme polievkové kosti a všetko pripravené mäso. K tomu pridáme nové korenie, celé korenie, bobkový list a klinčeky. Toto všetko zalejeme vodou. Povaríme kým nám mäso nezmäkne.

Medzitým si umyjeme červenú repu a dáme variť. Opäť kým nám nezmäkne.

V hrnci si rozohrejeme maslo, na ktorom si osmažíme na kocky nakrájanú cibuľku. Na to pridáme nastrúhanú mrkvu a po chvíľke vyprážania zalejeme už pripraveným vývarom z mäsa a kostí. K tomu potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a na rezance nakrájanú kapustu. Asi tak po 15 minútach varenia, pridáme olúpanú, nastrúhanú červenú repu, s paradajkovým pretlakom, prelisovaný cesnak a na kolieska nakrájanú klobásu a všetko uvarené mäso. Kosti vyhodíme.

Dosolíme, dosladíme podľa svojej chuti.

Necháme ešte asi 3 minúty povariť.

Klasický boršč sa podáva s kyslou smotanou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom.

Podobné recepty ako je Ruský boršč


Brokolicová polievka s nivou recept

Brokolicová polievka s nivou recept

Brokolicová polievka je veľmi chutná a s nivou má šmrnc. Najprv si pripr...

Špenátová zmes recept

Špenátová zmes recept

V hlbšej panvici si rozpálime olej a naň dáme prelisovaný cesnak. K tomu vm...

Pečená krkovička v celku recept

Pečená krkovička v celku recept

Krkovička je mäso, ktoré nám po upečení ostane pekne šťavnaté. U nás je veľ...

Šunkofleky recept

Šunkofleky recept

Recept na obľúbené české jedlo. Uvaríme cestoviny v osolenej vode s niek...

Karfiolové placky recept

Karfiolové placky recept

Karfiol zbavíme listov a očistíme. Vložíme do hrnca s vriacou vodou, kde...

Paradajková polievka s haluškami recept

Paradajková polievka s haluškami recept

Najemno si nakrájame olúpanú cibuľku, ktorú podusíme v hrnci, spolu s novým...

Jednoduchá znojemská omáčka recept

Jednoduchá znojemská omáčka recept

Recept na obľúbenú a známu omáčku. Cibuľu ošúpeme, očistíme a nakrájame....

Tortilla - mexická placka recept

Tortilla - mexická placka recept

Kto by nemal rád plnené tortilly. Do misy si nasypete pšeničnú múku a po l...

Húbové rizoto recept

Húbové rizoto recept

Hubárska sezóna je v plnom prúde a u nás sa čoraz častejšie varí chutné hub...