Avgolemono recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Avgolemono , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 21.10.2022
Kategória receptu: Grécke, Polievky
Podobné recepty ako tento v sekcii: grécka kuchyňa
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Avgolemono
- kurací vývar
- bielu ryžu
- 4 vajcia
- 3 citróny
- kuracie mäso na kocky
- soľ
- korenie
- petržlen
Postup prípravy receptu Avgolemono
Avgolemono je tradičná grécka polievka s vyváženou stredomorskou chuťou. Jej základom je kuracie mäso a citrónová šťava.
Najprv si uvaríme ryžu. Potom v mise rozšľaháme vajcia a šťavu z citróna. Pridáme korenie a soľ a privedieme do varu kurací vývar. Do vývaru pridáme mäso, zmes z vajíčka a ryžu. Ochutíme ešte petržlenom a máme hotovo. Recept je ľahký, nenáročný a polievka, hoci sa to nezdá, je výdatná a veľmi chutná.
Podobné recepty ako je Avgolemono
Brokolicová polievka s nivou recept
Brokolicová polievka je veľmi chutná a s nivou má šmrnc. Najprv si pripr...
Cesnaková polievka recept
Veľmi obľúbená polievka, výborná na opicu. Vezmeme chleba, nakrájame ho ...
Smotanová hrášková polievka s mätou recept
Plátky chleba nakrájame na kocky a opražíme na lyžici masla spolu s preliso...
Vianočná kapustnica recept
Každá oblasť Slovenska má iné tradičné vianočné jedlá. Základom Vianočného ...
Baklava recept
Na prípravu Baklavy budeme potrebovať phyllo cesto. Je tu vstvené mletými o...
Jemná brokolicová polievka so smotanou recept
Najskôr si pripravíme zápražku, z rozohriateho masla a múky. Tú potom zalej...
Hubová zemiaková polievka recept
Na sucho si orestujeme niekoľko plátkov slaniny (podľa podávaných porcií), ktoré si necháme bokom až bude polievka hotová. Výpek zo slaniny môžeme naliať do nej. Pripravíme...
Tekvicová polievka hokaido recept
Tekvicu hokaido umyjeme (nemusíme lúpať), vydlabeme vnútro a pokrájame na k...
Krkonošská kyselica recept
Do 4 litrov studenej vody vhodíme balíček kvásku, premiešame a necháme asi ...