Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 21.09.2014
Kategória receptu: Francúzske, Hlavné jedlo, Oslava, Predjedlo, Ryby, Vegetariánske
Podobné recepty ako tento v sekcii: krevety, morské plody

Hodnotenie receptu:


Recept Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou

Potrebné ingrediencie receptu Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou

  • 1 lyžica olivový olej
  • 12 ks krevety
  • na ozdobu 4 vetvičky trebuľka
  • omáčka 30 ml suché biele víno
  • 1 ks struk vanilky
  • 30 ml francúzsky vermút Noilly Prat
  • 1 lyžica pomarančovej šťavy
  • 1 ks šalotka
  • 60 g maslo
  • 1 štipka soľ a biele korenie

Postup prípravy receptu Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou

Predjedlo pochádzajúce z Luxemburska. Recept je pre 4 osoby

Po opláchnutí čerstvých kreviet, odstránime hlavy, olúpeme chvostíky, ale posledný krúžok škrupiny s chvostovou plutvou ponecháme. Krevety na chrbte pozdĺžne porežeme a vytiahneme čierne črevo.

Nadrobno nakrájame šalotku a podusíme v malom hrnci v zmesi vermútu Noilly Prat (ktorý nemožno nahradiť iným) a bieleho suchého vína. Vanilkový struk pozdĺžne rozpolíme vyškriabeme vnútro a dáme ku koncu variť aj s luskom do vriaceho vína. Opäť, ani prírodnú vanilku nejde nahradiť. Pridáme štipku čerstvo pomletého korenia a soli. Varíme dovtedy, kým je v hrnci asi 1-2 čajové lyžičky tekutiny.

Na miernom ohni pridávame dobre vychladené maslo po malých kúskoch a postupne vmiešavame. Vždy počkáme až sa ten predchádzajúci úplne rozpustí. Takto pokračujeme kým omáčka nezhustne. Akonáhle pridáte maslo, tak už nesmiete omáčku variť! Ďalej pridáme lyžicu pomarančovej šťavy. Hotovú omáčku necháme prikrytú na pár minút odstať.

Medzitým si rozpálime panvicu s olivovým olejom, na ktorej z každej strany sprudka opečieme, opatrne osušené krevetové chvostíky a to na každej strane tak 30 sekúnd.
Pripravíme si 4 tanieriky, na ktoré nalejeme vlažnú omáčku, z ktorej sme vybrali vanilkový struk. Na tieto tanieriky s omáčkou vložíme krevety, ozdobíme malú vetvičku trebuľky. Podávame s ľahko orestovanou (najlepšie v rúre) vekou.
Na pitie odporúčam nejaké dobré suché víno.

Podobné recepty ako je Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou


Tvarohová buchta recept

Tvarohová buchta recept

Ručným šľahačom si premiešame všetky suroviny na náplň. Do misy dáme cuk...

Citrusovo-mrkvový džús recept

Nakrájame si na kúsky olúpané citróny, pomaranče a ostrúhané mrkvy. Do hrnca si dáme 2l vody, rozpustíme v nej cukor a pridáme citrusy a mrkvu. Varíme do zmäknutia 1-2hodin...

Studený cestovinový šalát s kuracím mäsom recept

Studený cestovinový šalát s kuracím mäsom recept

Ľahký letný obed alebo večera. Na túto príležitosť je ako stvorený náš cest...

Banánovo-kakaový koktail recept

Banánovo-kakaový koktail recept

Recept na osviežujúci mliečny koktail. Do mixéra vložíme nakrájaný banán...

Zemiaková kaša recept

Zemiaková kaša recept

Klasická slovenská príloha zo zemiakov. Zemiaky umyjeme, oškrabeme, rozk...

Domáce klobásy recept

Domáce klobásy recept

Chystáte oslavu, vonkajšiu párty alebo len posedenie s kamarátmi? To vám ur...

Jednoduchá slivková omáčka recept

Jednoduchá slivková omáčka recept

Omáčka, ktorá výborne chutí k údenému alebo ku grilovanému mäsu. Citrón dô...

Nadýchaná piškótová bublanina recept

Nadýchaná piškótová bublanina recept

S našim receptom na bublaninu budete expertom v rodine na najjemnejšiu a pr...

Silvestrovská chrenová omáčka recept

Silvestrovská chrenová omáčka recept

Blíži sa Silvester a Nový rok. Premýšľame aké občerstvenie pripraviť. Niečo...