Jednoduchý ovocný koláč so želatínou recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Jednoduchý ovocný koláč so želatínou , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 26.07.2023
Kategória receptu: Dezerty, Dobroty, Koláče, Múčnik, Oslava, Ovocné, Pre deti, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: bublanina, jednoduché pečenie
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Jednoduchý ovocný koláč so želatínou
- 4ks vajce
- 250g práškový cukor
- 300g múka polohrubá
- 125ml olej
- 125ml mlieko
- 1ks vanilkový cukor
- 1/2ks kypriaci prášok
- 500g ovocie sezónne
- Želatína
- 1L pomarančový džús
- 2ks zlatý klas
- 6lyžíc kryštálový cukor
Postup prípravy receptu Jednoduchý ovocný koláč so želatínou
V lete máme všade na záhradkách čerstvé ovocie a občas sa ho urodí toľko, že nevieme, čo si s ním počať. Tento chutný a jednoduchý ovocný koláč vám bude určite chutiť, tak si ho s nami upečte. Budete ho určite piecť často.
V mise vyšľaháme do peny vajcia, práškový cukor a vanilkový cukor. Postupne vmiešame olej a mlieko. Preosejeme múku s kypriacim práškom a všetko dobre premiešame. Cesto vylejeme na hlboký plech a necháme upiecť na 180°C asi 20-25 minút. Keď je cesto hotové, necháme ho vychladnúť a vrhneme sa na prípravu ovocia a želatíny.
Ovocie dobre umyjeme a necháme odkapať.
Z džúsu odoberieme 2dcl, v ktorom rozmiešame zlatý klas. Zvyšok džúsu vlejeme do hrnca a necháme prevariť spolu s cukrom. Do vriaceho potom pridáme rozmiešaný zlatý klas v džúse.
Na vychladený koláč nasypeme ovocie podľa našej chuti a naň vylejeme ešte teplú želatínu. Necháme dobre stuhnúť na plechu a môžme servírovať. Pred podávaním môžme dozdobiť ešte šľahačkou, aby dezert pôsobil luxusnejším dojmom. Dobrú chuť.
Podobné recepty ako je Jednoduchý ovocný koláč so želatínou
Hustá zemiaková polievka s vajcami recept
Olúpeme si a na drobno nakrájame cibuľu a cesnak. Olúpané, umyté zemiaky a očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na kocky. Na panvici si rozohrejeme maslo a na ňom si opraží...
Babičkine zemiakové knedle recept
Klasická česká príloha k omáčkovým jedlám. V šupke si uvaríme zemiaky, ktoré necháme potom vychladnúť. Vychladené potom olúpeme a strúhame na hrubom strúhadle. S nimi potom...
Výborná sekaná recept
Do mlieka si namočíme staršie rožky. Najemno nasekáme olúpanú cibuľu a na p...
Dusená kapusta recept
Dusená kapusta, ktorú používame ako prílohu k mäsám, môže byť červená, biela alebo si môžeme pripraviť obidve. Pri tomto variante ich musíme robiť každú zvlášť. Olúpanú cib...
Šošovica nakyslo recept
Šošovica nakyslo s údeninou, posypaná osmaženou cibuľkou. Šošovicu preberieme, preperte a na 1 hodinu namočíme v studenej vode. Olúpeme 2 cibule a pridáme s bobkovým listo...
Dvojfarebná bábovka recept
Výborná bábovka, ktorú zvládne každý. Rozklepneme vajcia a oddelíme žĺtky o...
Krevetový šalát s pomelom recept
Krevetový šalát podávame ako predjedlo alebo chuťovku k vínu. Zrelé avokádo rozrežeme v polovici, zbavíme ho kôstky a lyžičkou vydlabeme. Olúpané pomelo rozoberieme na d...
Výborné piškótové cesto recept
Piškótové cesto je vhodné na tortové korpusy, kedy môžeme robiť zo 4vajec alebo na bábovku, kedy použijeme vajec 7. Ku každému vajcu dávame lyžicou oleja. Vajcia si rozklep...
Linecké pečivo recept
Klasické linecké pečivo by nemalo chýbať na žiadnom vianočnom stole. Pokiaľ...