Ríbezľový džem bez chémie recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Ríbezľový džem bez chémie , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 13.07.2023
Kategória receptu: Bez lepku, Dobroty, Ovocné, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: závarani
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Ríbezľový džem bez chémie
- 1kg ríbezle
- 250g cukor kryštál
Postup prípravy receptu Ríbezľový džem bez chémie
Leto je čas zberu ovocia. Keď sa ho urodí dostatok nastáva dilema, ako naše ovocie ďalej spracovávať. U nás je každoročne veľká úroda ríbezlí, takže varíme ten najchutnejší džem zo všetkých. Jeho kyslá chuť sa hodí do zákuskou, na palacinky alebo len tak namazať na chleba.
Pripravíme si zaváracie poháre. Musia byť dokonale čisté a suché, aby sa nám neskôr džem neskazil.
Ríbezle nazbierame aj so stopkami, dobre ich umyjeme a dáme do hrnca. Postavíme na šporák, ovocie rozpučíme a necháme variť pol hodiny. Uvarené ovocie prepasírujeme a šťavu, ktorá nám vznikla necháme variť 10 minút. Pridáme cukor a necháme ešte krátko variť, asi tak 3 minútky. Pokiaľ máme radi sladší džem pridáme cukru viac. Malé množstvo džemu môžme naliať na tanierik a skontrolovať si či nám džem tuhne. Pokiaľ by netuhol, povaríme ešte pár minút.
Hotový džem naplníme do pohárov a dobre uzavrieme. Poháre s džemom otočíme hore dnom na 5 minút a potom už necháme prikryté do druhého dňa pomaly chladnúť a tuhnúť.
Podobné recepty ako je Ríbezľový džem bez chémie
Syrová omáčka s bazalkou recept
Do hrnca si nalejeme mlieko, privedieme do varu a potom doň zľahka vmiešame...
Jahodový sirup recept
Umyté a stopiek zbavené jahody nasypeme do hrnca s vlažnou vodou a roztlačí...
Špenátová roláda s tvarohovou náplňou recept
Z rozmrazeného špenátu vytlačíme vodu, zmiešame s múkou, práškom do pečiva ...
Horčicová zálievka recept
Výborná zálievka k mäsovým šalátom. Oddelíme si žĺtky z natvrdo uvarenýc...
Kokosové ježe výborné šťavnaté recept
Vianočná klasika, ale aj počas roka občas prídu k chuti. Jemné a šťavnaté p...
Baklava recept
Na prípravu Baklavy budeme potrebovať phyllo cesto. Je tu vstvené mletými o...
Mesačná krajina recept
Recept na rýchly a výborný koláč. Uvaríme si puding podľa návodu na obal...
Bravčová panenka na prírodno s ryžou recept
Bravčová panenka je jemné, chutné mäsko, rýchlo hotové. Netreba žiadne zlož...
Zemiakové lodičky s čedarom a slaninou recept
Toto predjedlo je úžasná chuťovka. Predhrejeme si rúru na 200 °C. Umy...