Slimáky z lístkového cesta recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Slimáky z lístkového cesta , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 27.10.2022
Kategória receptu: Dobroty, Oslava, Pečivo, Pre deti, Predjedlo, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: chuťovka, slané pečivo
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Slimáky z lístkového cesta
- 1 balíček listkového cesta
- 100 g plátkového syra (ementál, eidam, gouda alebo syr strúhaný napr. parmezán)
- 100 g kvalitnej šunky
- paradajkové pyré alebo kečup
- sušené oregano alebo Pizza korenie
- 1 vajce na potretie
Postup prípravy receptu Slimáky z lístkového cesta
Čakáte návštevu? Máte na niečo dobré, rýchle chuť?
Potom sú tu jednoznačne mini slimáky z lístkového cesta.
Pracovný postup:
Pripravíme si suroviny, plech a necháme predhriať rúru na 180 ºC.
Na plech s papierom na pečenie rozvaľkáme lístkové cesto.
Potrieme ho paradajkovým pyré alebo kečupom. Necháme voľný okraj zhruba 1 cm.
Cesto posypeme čerstvým oreganom alebo Pizza korením.
To už záleží na vašich chuťových bunkách. Niekto preferuje iba bylinky, iný si dopraje niečo pikantnejšie.
Teraz položíme po celej ploche cesta plátky kvalitnej šunky. Na šunku zľahka navrstvíme syr.
V prípade parmezánu cesto ním posypeme.
Zase záleží na vás akú gurmánsku pochúťku z toho chcete mať a aké suroviny použijete.
Maškrtné jazýčky to určite ocenia.
Uchopíme okraj lístkového cesta a celé ho rolujeme až vytvoríme roládu. Tú dáme na pár minút do mrazničky. Bude sa nám lepšie krájať.
Potom roládu nakrájame na zhruba 1 cm kolieska alebo slimáky.
Mini slimáky vyskladáme späť na papier na pečenie a potierame rozšľahaným vajcom.
Pečieme ich v rúre predhriatej na 180 ºC približne 20 minút.
Upečené slimáky servírujeme teplé alebo pokojne studené. Obe varianty sú výborné.
A teraz už stačí len popriať: „Dobrú chuť“!
Podobné recepty ako je Slimáky z lístkového cesta
Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou recept
Predjedlo pochádzajúce z Luxemburska. Recept je pre 4 osoby Po opláchnut...
Kuracia tortilla recept
Začneme prípravou omáčky, kedy si prelisujeme cesnak, zmiešame ho s majonéz...
Rýchla rumová poleva recept
Voňavá, rýchla poleva. Potrebujeme iba tri prísady. Do misy vsypeme práš...
Fazuľky v slanom náleve recept
Zelené fazuľky sú skvelé do omáčky, k masu alebo do polievok. Pokiaľ sa sna...
Brusnicová omáčka recept
Ovocné omáčky k masovým pokrmom sú veľmi zaujímavým spojením chutí. V prípa...
Vianočný pečený čaj recept
Veľmi aromatický nápoj, kde si dávame ovocie podľa vlastnej chuti. Olúpe...
Balkánska zálievka recept
Šalátová zálievka. Najemno nasekáme petržlenovú vňať, zmiešame ju s olej...
Najlepšie domáce langoše recept
Pre nás jedna z najznámejších Maďarských pochúťok sú langoše. Nie je to žia...
Dusený kel na slanine recept
Skvelá zeleninová príloha, ale aj hlavný chod. Kel nakrájaný na rezance ...