Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 21.09.2014
Kategória receptu: Francúzske, Hlavné jedlo, Oslava, Predjedlo, Ryby, Vegetariánske
Podobné recepty ako tento v sekcii: krevety, morské plody
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou
- 1 lyžica olivový olej
- 12 ks krevety
- na ozdobu 4 vetvičky trebuľka
- omáčka 30 ml suché biele víno
- 1 ks struk vanilky
- 30 ml francúzsky vermút Noilly Prat
- 1 lyžica pomarančovej šťavy
- 1 ks šalotka
- 60 g maslo
- 1 štipka soľ a biele korenie
Postup prípravy receptu Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou
Predjedlo pochádzajúce z Luxemburska. Recept je pre 4 osoby
Po opláchnutí čerstvých kreviet, odstránime hlavy, olúpeme chvostíky, ale posledný krúžok škrupiny s chvostovou plutvou ponecháme. Krevety na chrbte pozdĺžne porežeme a vytiahneme čierne črevo.
Nadrobno nakrájame šalotku a podusíme v malom hrnci v zmesi vermútu Noilly Prat (ktorý nemožno nahradiť iným) a bieleho suchého vína. Vanilkový struk pozdĺžne rozpolíme vyškriabeme vnútro a dáme ku koncu variť aj s luskom do vriaceho vína. Opäť, ani prírodnú vanilku nejde nahradiť. Pridáme štipku čerstvo pomletého korenia a soli. Varíme dovtedy, kým je v hrnci asi 1-2 čajové lyžičky tekutiny.
Na miernom ohni pridávame dobre vychladené maslo po malých kúskoch a postupne vmiešavame. Vždy počkáme až sa ten predchádzajúci úplne rozpustí. Takto pokračujeme kým omáčka nezhustne. Akonáhle pridáte maslo, tak už nesmiete omáčku variť! Ďalej pridáme lyžicu pomarančovej šťavy. Hotovú omáčku necháme prikrytú na pár minút odstať.
Medzitým si rozpálime panvicu s olivovým olejom, na ktorej z každej strany sprudka opečieme, opatrne osušené krevetové chvostíky a to na každej strane tak 30 sekúnd.
Pripravíme si 4 tanieriky, na ktoré nalejeme vlažnú omáčku, z ktorej sme vybrali vanilkový struk. Na tieto tanieriky s omáčkou vložíme krevety, ozdobíme malú vetvičku trebuľky. Podávame s ľahko orestovanou (najlepšie v rúre) vekou.
Na pitie odporúčam nejaké dobré suché víno.
Podobné recepty ako je Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou
Paradajková polievka s ryžou recept
Olúpeme cibuľku, nadrobno nakrájame a dávame na panvicu osmahnúť, kým nám n...
Klasická kôprovka recept
Prebraný kôpor umyjeme a nadrobno nasekáme. V hrnci si rozohrejeme maslo...
Francúzska cibuľačka recept
Polievka pre 2 osoby. Na kocky si nakrájame chlieb a na masle si ho na p...
Zeleninový šalát s kuracím mäsom a zakysankou recept
Začneme tým, že si osolíme, okoreníme kuracie prsia, ktoré poukladáme na pa...
Citrónová limonáda recept
Umyjeme citróny v teplej vode a na jemnom strúhadle ostrúhame kôru. Z ob...
Plnka do kurčaťa recept
Občas máme chuť na trošku zaujímavejšiu variantu kuraťa a preto si ho dnes ...
Vianočné ježe recept
Tento recept je pracnejší, ale stojí za to ho skúsiť. Z múky, cukru, tuk...
Vaječná tlačenka recept
Vynikajúca vaječná tlačenka, na ktorej si pochutí každý. Cibuľu, salámu ...
Karlovarský knedlík recept
Vezmeme si rožky, nakrájame na kocky a necháme usušiť. Usušené ich namočíme v mlieku. Rozklepneme si vajcia, oddelíme si bielky od žĺtkov, ku ktorým pridáme mlieko, múku, jemn...