Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 21.09.2014
Kategória receptu: Francúzske, Hlavné jedlo, Oslava, Predjedlo, Ryby, Vegetariánske
Podobné recepty ako tento v sekcii: krevety, morské plody

Hodnotenie receptu:


Recept Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou

Potrebné ingrediencie receptu Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou

  • 1 lyžica olivový olej
  • 12 ks krevety
  • na ozdobu 4 vetvičky trebuľka
  • omáčka 30 ml suché biele víno
  • 1 ks struk vanilky
  • 30 ml francúzsky vermút Noilly Prat
  • 1 lyžica pomarančovej šťavy
  • 1 ks šalotka
  • 60 g maslo
  • 1 štipka soľ a biele korenie

Postup prípravy receptu Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou

Predjedlo pochádzajúce z Luxemburska. Recept je pre 4 osoby

Po opláchnutí čerstvých kreviet, odstránime hlavy, olúpeme chvostíky, ale posledný krúžok škrupiny s chvostovou plutvou ponecháme. Krevety na chrbte pozdĺžne porežeme a vytiahneme čierne črevo.

Nadrobno nakrájame šalotku a podusíme v malom hrnci v zmesi vermútu Noilly Prat (ktorý nemožno nahradiť iným) a bieleho suchého vína. Vanilkový struk pozdĺžne rozpolíme vyškriabeme vnútro a dáme ku koncu variť aj s luskom do vriaceho vína. Opäť, ani prírodnú vanilku nejde nahradiť. Pridáme štipku čerstvo pomletého korenia a soli. Varíme dovtedy, kým je v hrnci asi 1-2 čajové lyžičky tekutiny.

Na miernom ohni pridávame dobre vychladené maslo po malých kúskoch a postupne vmiešavame. Vždy počkáme až sa ten predchádzajúci úplne rozpustí. Takto pokračujeme kým omáčka nezhustne. Akonáhle pridáte maslo, tak už nesmiete omáčku variť! Ďalej pridáme lyžicu pomarančovej šťavy. Hotovú omáčku necháme prikrytú na pár minút odstať.

Medzitým si rozpálime panvicu s olivovým olejom, na ktorej z každej strany sprudka opečieme, opatrne osušené krevetové chvostíky a to na každej strane tak 30 sekúnd.
Pripravíme si 4 tanieriky, na ktoré nalejeme vlažnú omáčku, z ktorej sme vybrali vanilkový struk. Na tieto tanieriky s omáčkou vložíme krevety, ozdobíme malú vetvičku trebuľky. Podávame s ľahko orestovanou (najlepšie v rúre) vekou.
Na pitie odporúčam nejaké dobré suché víno.

Podobné recepty ako je Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou


Nálev na uhorky recept

Nálev na uhorky recept

K letu patrí zaváranie. Zavára sa ovocie, zelenina ai. Dnes si urobíme nál...

Pochúťkový šalát recept

Pochúťkový šalát recept

Do hrnca s olejom pridáme cukor, horčicu, kečup, ocot a worcester. Množstvo...

Dusená ryža recept

Dusená ryža recept

Vždy som mala problém pripraviť naozaj chutnú ryžu, až, kým som neobjavila ...

Popučené zemiaky so smotanou a pórom recept

Popučené zemiaky so smotanou a pórom recept

Očistené a umyté zemiaky uvaríme v šupke do mäkka a potom ošúpeme. Olúpeme ...

Cestíčko na obaľovanie recept

Cestíčko na obaľovanie recept

Mäsko v cesíčku ostane krehké, ale na povrchu je chrumkavé, asi, preto sa t...

Omáčka z čierneho korenia na steaky recept

Omáčka z čierneho korenia na steaky recept

Výborná steaková omáčka. Najskôr si urobíme výpek z mäsa, do ktorého na ...

Šošovicový šalát recept

Šošovicový šalát recept

Začneme prepláchnutím šošovice, ktorú potom namočíme. Olúpeme mrkvu na koli...

Tvarohový koláč s ovocím recept

Tvarohový koláč s ovocím recept

Zmiešame všetky ingrediencie a vypracujeme vláčne cesto, ktoré odložíme do ...

Húbové rizoto recept

Húbové rizoto recept

Hubárska sezóna je v plnom prúde a u nás sa čoraz častejšie varí chutné hub...