Pravé žĺtkové venčeky recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Pravé žĺtkové venčeky , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 26.02.2014
Kategória receptu: Dezerty, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: dezert, múčnik, slovenská kuchyňa, vegetariánský recept
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Pravé žĺtkové venčeky
- 500 ml mlieko
- 14 dkg hladká múka
- 15 dkg maslo
- 12 dkg cukor krupica
- 4 lyžice rum
- 2 ks vanilkový pudingový prášok
- 4 ks vajcia
- 3 ks vanilkový cukor
- 15 dkg cukor múčka
- 2 lyžice horúce mlieko
- 1 lyžica rum
- 1 štipka soľ
- 250 ml voda
- 90 g tuk
Postup prípravy receptu Pravé žĺtkové venčeky
Venčeky sa robia z odpaľovaného cesta. Recept je jednoduchý a môže ho urobiť každý. Do hrnca dáme variť vodu so soľou a tukom. Vodu privedieme k bodu varu, prisypeme múku a za stáleho miešania povaríme 5 minút. Cesto za občasného miešania necháme vychladnúť. Zhotovené cesto dáme do vrecka na zdobenie tort. Na plech s papierom na pečenie robíme venčeky z odpaľovaného cesta. Pripravené venčeky pečieme na 170 ° C asi 20 minút. Upečené venčeky necháme vychladnúť. Medzi tým si pripravíme krém. Maslo musíme nechať zmäknúť. Z mlieka, pudingového prášku a cukru urobíme puding a za stáleho miešania necháme vychladnúť. Do zmäknutého masla zašľaháme po častiach puding. Podľa chuti môžeme pridať rum. Vychladnuté venčeky rozkrojíme a plníme žĺtkovým krémom. Pripravíme si polevu. Cukor, rum a horúce mlieko trieme 10 minút v miske. Venčeky potom polevou prelievame. Hotové žĺtkové venčeky necháme vychladnúť a môžeme servírovať.
Podobné recepty ako je Pravé žĺtkové venčeky
Špenátová roláda s tvarohovou náplňou recept
Z rozmrazeného špenátu vytlačíme vodu, zmiešame s múkou, práškom do pečiva ...
Varené víno recept
Do hrnca si nalejeme trochu vody asi tak 2cm. Do toho pridáme cukor, klinčeky a škoricu. Pridáme umyté kolieska citróna a privedieme k varu. Necháme povariť asi tak 10 minú...
Kuracie prsia v nivovej omáčke recept
Kuracina je klasika, ktorá je na našich stoloch dosť často. Dnes si ju skús...
Kuracia bábovka recept
Vezmeme umyté kuracie plátky, osolíme, okoreníme a zľahka potrieme olejom. ...
Cuketový šalát sterilizovaný recept
Keď sa vám urodilo veľa cukiet a ostatnej zelenine sa tiež darilo, môžte sk...
Rýchla rumová poleva recept
Voňavá, rýchla poleva. Potrebujeme iba tri prísady. Do misy vsypeme práš...
Hubová zemiaková polievka recept
Na sucho si orestujeme niekoľko plátkov slaniny (podľa podávaných porcií), ktoré si necháme bokom až bude polievka hotová. Výpek zo slaniny môžeme naliať do nej. Pripravíme...
Domáca griotka recept
Pripravíme si dobre vymytý 5l pohár a umyté višne. Do pohára dávame vždy...
Obľúbená domáca tatárka recept
Zabudli ste kúpiť tatarku? Chystáte grilovanie, zeleninový šalát, rybu aleb...