Cvikla na nálev recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Cvikla na nálev , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 09.10.2022
Kategória receptu: Bez lepku, Šalát, Slovenské, Veľká noc, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: cvikla, nálev, zaváranie
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Cvikla na nálev
- 1l voda
- 250ml ocot
- 250g cukor kryštál
- 1/2 nakladač
- 2kg červená repa
- drvená rasca
- soľ
Postup prípravy receptu Cvikla na nálev
Zdravá, chutná zelenina, to je červená repa, ktorá sa teší pre svoje pozitívne účinky na zdravie stále väčšej obľube. Najvhodnejšia na nakladanie je stredne veľká, bez výrazných svetlých kruhov na priereze.
Do hrnca dáme variť ošúpanú a umytú cviklu, čo trvá približne 40 minút, záleží na veľkosti. Nerozvariť. Odoberieme si liter z vody, v ktorej sa varila červená repa, pridáme cukor, ocot a nakladač. Krátko povaríme.
Do misy si nastrúhame červenú repu alebo ozdobne narežeme, posypeme drvenou rascou a podľa chuti soľou. Zalejeme dostatočným množstvom precedeného nálevu, aby bola šťavnatá, premiešame a plníme do pripravených zaváracích pohárov.
Sterilizujeme 15-20 minút alebo časť konzumujeme ihneď bez sterilizácie. Zasterilizované prikryjeme dekou a necháme vychladnúť.
Podobné recepty ako je Cvikla na nálev
Zapečené papriky s nivou recept
Jednoduchý hlavný chod či predjedlo. Rozpolíme papriky, vyčistíme a vypl...
Bravčové plátky na horčici recept
Naklepané mäso osolíme, okoreníme a nadrežeme po okrajoch, aby sa neskrúcal...
Uhorkový šalát s cibuľou recept
Poďme si urobiť uhorkový šalát s cibuľou. Najskôr si zájdeme na trh alebo ...
Plnka do medových plátov recept
Výborná plnka do medových plátov, je veľmi chutná a jednoduchá, tak si ju s...
Segedínský guláš recept
Olúpeme a najemno nakrájame cibuľu. Vezmeme bravčové stehno, umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. Na panvici si rozpálime masť, na nej osmažíme cibuľku, potom pridáme mä...
Zemiaková kaša recept
Klasická slovenská príloha zo zemiakov. Zemiaky umyjeme, oškrabeme, rozk...
Kuracie prsia v nivovej omáčke recept
Kuracina je klasika, ktorá je na našich stoloch dosť často. Dnes si ju skús...
Pečená krkovička v celku recept
Krkovička je mäso, ktoré nám po upečení ostane pekne šťavnaté. U nás je veľ...
Cesnaková nátierka recept
Chutná nátierka s cesnakom urobí radosť každému. Vymiešame si dva strúči...