Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Nadýchaná piškótová bublanina recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Nadýchaná piškótová bublanina , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 16.07.2023
Kategória receptu: Dezerty, Dobroty, Koláče, Múčnik, Ovocné, Pre deti, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: jednoduché pečenie

Hodnotenie receptu:


Recept Nadýchaná piškótová bublanina

Potrebné ingrediencie receptu Nadýchaná piškótová bublanina

  • 2ks vajce
  • 2hrnček múka polohrubá
  • 1hrnček mlieko plnotučné
  • 1/2hrnček olej
  • 1/2hrnček cukor
  • 1ks vanilkový cukor
  • 1ks kypriaci prášok
  • 2hrnček ovocie
  • práškový cukor (na posypanie)

Postup prípravy receptu Nadýchaná piškótová bublanina

Receptov na bublaninu nájdeme všade veľa, ale upiecť naozaj jemnú nadýchanú bublaninu s ovocím nieje tak jednoduché. Okrem dobrého receptu, je dôležitý aj správny pracovný postup. Vždy, keď sa u nás na poslednú chvíľu objaví nečakaná návšteva, pečiem túto dobrotu. Ovocie dávam podľa sezóny a pokiaľ žiadne čerstvé ovocie doma nemám, použijem zavárané. Ako najlepšia kombinácia ovocia sa u nás osvedčili čierne a červené ríbezle.

Do misy dáme vajíčka a cukor. Ručným šľahačom ich vyšľaháme do svetlo žltej peny, pridáme mlieko, vanilkový cukor a potom zašľaháme po troškách olej. Cez sitko preosejeme múku a kypriaci prášok. Polovicu ovocia zamiešame do cesta. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vymažeme tukom a vysypeme múkou. Vylejeme naň cesto a druhú polovicu ovocia vysypeme na povrch bublaniny.Pečieme na 170°C asi 20-25 minút. Či je cesto upečené môžeme skúsiť špajľou, pokiaľ sa nám na ňu nič nechytá máme hotovo.

Upečenú bublaninu pocukrujeme práškovým cukrom a môžme si vychutnávať našu dobrotu. Táto bublanina je menej sladká, tak pokiaľ máte radšej sladšie múčniky, pridajte o trochu viac cukru.

Podobné recepty ako je Nadýchaná piškótová bublanina


Krémová paradajková omáčka recept

Krémová paradajková omáčka recept

Paradajková omáčka je u nás jedným z najobľúbenejších jedál. Vyskúšajte naš...

Mäkkúčke medovníky recept

Mäkkúčke medovníky recept

Vôňa perníku zvestuje, že už sa blížia Vianoce. Každoročné pečenie a zdoben...

Lokše recept

Lokše recept

Slovenská klasika, ktorá sa nám nikdy neomrzí. To sú naše skvelé lokše. Môž...

Syrová cesnačka recept

Syrová cesnačka recept

Cesnačka je výborná ako liek po prepitej noci. Na panvici si rozohrejeme...

Tradičná bielková poleva recept

Tradičná bielková poleva recept

Vianočné pečivo, perníčky vždy vyzerajú lepšie ozdobené. S polevou sa môžem...

Kokosky recept

Kokosky recept

Vezmeme si vaječné bielky, ktoré vyšľaháme na hustý sneh. Do toho pridáme j...

Čučoriedková poleva recept

Čučoriedková poleva recept

Čučoriedky dáme do hrnca s trochou vody, aby sa nám ponorili, pridáme cukor...

Ryžový šalát s kuracími kúskami recept

Ryžový šalát s kuracími kúskami recept

  Použijeme kuracie kúsky naložené v marináde z medu, sójovej omáčk...

Jednoduchá vajíčková nátierka recept

Jednoduchá vajíčková nátierka recept

V miske si rozmiešame rastlinné maslo, tak, aby sa trochu povolilo a, aby d...