Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Lahodné francúzske palacinky recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Lahodné francúzske palacinky , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 19.11.2022
Kategória receptu: Dezerty, Dobroty, Hlavné jedlo, Pre deti, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: dezert, sladké jedlo

Hodnotenie receptu:


Recept Lahodné francúzske palacinky

Potrebné ingrediencie receptu Lahodné francúzske palacinky

  • 2-4 ks vajíčko
  • soľ
  • 1 l polotučné mlieko
  • 400 g múka - hladká
  • 1,5 kávové lyžičky kypriaci prášok do pečiva
  • podľa svojho uváženia
  • na zdobenie ovocie (kivi, jahoda, hruška, hrozno)
  • topping karamelový, ovocný
  • šľahačka
  • náplň napr. (tvarohová, vanilková zmrzlina, marmeláda)
  • na posypanie napr. kakao, čokoláda

Postup prípravy receptu Lahodné francúzske palacinky

Palacinky, palacinky sladké potešenie. Majú ich radi deti aj dospelí.
Môžeme ich plniť rôznymi náplňami napr. tvarohová, vanilková zmrzlina, marmeláda ai. Posypať kakaom, čokoládou. Ozdobiť šľahačkou alebo ovocím: napr.: kivi, jahoda, malina.

Vezmeme si vyššiu misu a nalejeme mlieko. Pridáme kypriaci prášok, soľ, vyklepneme vajíčka a premiešame. Teraz budeme prisypávať hladkú múku a miešať. Dobré je použiť metličku, cesto bude hladké bez hrudiek.

Zapneme si sporák a panvicu vytrieme olejom.
Naberieme a nalejeme cesto na panvicu. Dáme len slabučkú vrstvu, aby bola palacinka slabučká a nadýchaná. Obrátime. Pokiaľ si s tým dáme tú prácu, tak nás výsledok príjemne prekvapí.

Hotové palacinky stačí už len naplniť a ozdobiť. Tam už sa riaďte svojou fantáziou a chuťovými pohárikmi.
Dobrú, sladkú chuť.

Podobné recepty ako je Lahodné francúzske palacinky


Zemiakové placky recept

Zemiakové placky recept

Tradičná slovenská chrumkavá pochúťka, ktorá sa inak nazýva cmunda. Suro...

Silvestrovská boule recept

Silvestrovská boule recept

Olúpané pomaranče nakrájame na menšie kúsky. Zlejeme a bokom si necháme šťa...

Domáci perník recept

Domáci perník recept

Do väčšej misy dáme hladkú a polohrubú múku, zmiešame s cukrom, kakaom a pr...

Vajíčková nátierka so zelerom recept

Vajíčková nátierka so zelerom recept

Z olúpaných, natvrdo uvarených vajec vylúpneme žĺtky a bielky nasekáme. Umy...

Omáčka k panenke recept

Omáčka k panenke recept

Bravčová panenka je výborné jemné mäsko, ku ktorému sa hodí výraznejšia chu...

Výborná bábovka recept

Výborná bábovka recept

Aj klasická bábovka môže mať o trochu zdravšiu variantu. Naša bábovka je pr...

Marhuľový koláč recept

Marhuľový koláč recept

Začneme tým, že si premiešame hladkú múku, prášok do pečiva a cukor múčka. ...

Domáci mandľový likér recept

V hrnci s vodou dáme variť plechovky so salkom po dobu 2hodín, kedy nám mlieko skaramelizuje. Plechovky nijako nederavíme ani neotvárame. Varíme na veľmi slabom plameni. Potom...

Dusená kapusta recept

Dusená kapusta, ktorú používame ako prílohu k mäsám, môže byť červená, biela alebo si môžeme pripraviť obidve. Pri tomto variante ich musíme robiť každú zvlášť. Olúpanú cib...