Klasický španielsky vtáčik recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Klasický španielsky vtáčik , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 18.03.2021
Kategória receptu: České, Hlavné jedlo, Hovädzie, Omáčky, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: klasika
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Klasický španielsky vtáčik
- 8 plátkov hovädzie zadné mäso
- náplň 8 plátkov anglická slanina
- 1 ks veľká cibuľa
- 2 ks vajcia
- 2 ks špekáčik
- 4 ks sladkokyslá uhorka
- soľ
- 4 lyžice tuk
- mleté korenie
- 8 lyžíc plnotučná horčica
- omáčka
- 2 - 3 lyžíc nálev z uhoriek
- 1,3 l voda
- mleté korenie
- 1 kocka extra silný bujón
- 1 ks vajcia
- 2 - 3 lyžíc hladká múka
- soľ
- 4 ks sladkokyslá uhorka
- voda
Postup prípravy receptu Klasický španielsky vtáčik
Španielsky vtáčik, tak, ako ma ho naučila moja babička.
Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky, ktoré dobre naklepeme, osolíme a okoreníme.
Vajíčka uvaríme natvrdo a dve nakrájame na štvrťky. Uhorky nakrájame na polovice. Špekáčiky ošúpeme a nakrájame na štvrtky.
Plátky mäsa potrieme horčicou, a na každý položíme plátok anglickej slaniny. Do plátku dáme vajcia, špekáčik aj uhorku a plátok zvinieme. Režnou niťou dobre omotáme a zviažeme hlavne konce, aby nám nevypadla náplň.
Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a dozlatista orestujeme. Potom vložíme vtáčiky a zo všetkých strán opečieme.
Medzitým si uvaríme vodu, pridáme kocku bujónu a dobre metličkami rozmiešame. Vzniknutý vývar nalejeme na španielske vtáčiky, zamiešame a prikryté pokrievkou necháme asi 90 - 120 minút dusiť.
Tretie vajíčko aj sterilizované uhorky nakrájame na kocky. Vtáčiky vyberieme a do omáčky pridáme vajcia aj uhorky a prehrejeme ju. Vo vode si metličkami rozmiešame múku, nálev z uhoriek, soľ i korenie a nalejeme do omáčky. Za občasného miešania 20 minút povaríme. Podľa chuti prisolíme, dokoreníme a vrátime vtáčiky zbavené nití.
Klasické španielske vtáčiky podávame s domácimi žemľovými knedľami alebo ryžou.
Známe sú tiež pod menom Španielské vtáčiky, Španielske vtáčiky alebo Španielsky vtáčik.
Podobné recepty ako je Klasický španielsky vtáčik
Hlávkový šalát so zelenou cibuľkou recept
Osviežujúci šalát si pripravíme veľmi jednoducho a rýchlo. V lete nám určit...
Veľkonočná hrudka recept
Veľkonočné sviatky, sviatky jari. Viaže sa k nim mnoho tradícií a jedna z n...
Pečeňové knedličky recept
Toto sú klasické pečeňové knedličky, používané v našej obľúbenej polievke. Rozpustíme si maslo a to si vymiešame dohromady so soľou a vajcom. K tomu potom pridáme namixovan...
Špenátová polievka recept
Rozmrazíme si špenát, nemusí byť úplne a vložíme ho do 3/4l vody. Vodu osol...
Zeleninová omeleta recept
Výborná, vyvážená a dokonca aj zdravá večera alebo obed. Takto pripravená o...
Zelená fazuľka v slanom náleve recept
Zelené fazuľky sú chutné a zdravé, a preto sa hodí mať ich uskladnené na rô...
Pórová polievka so zemiakmi recept
Ošúpané zemiaky si nakrájame na kocky a očistený pór nakrájame na kolieska....
Tvarohová nátierka s jablkom recept
Táto nátierka je výborná s čerstvým pečivom, je jednoduchá a rýchla. Jog...
Jednoduchá pečeňová paštéta recept
Výborné predjedlo na rozličné oslavy, ktoré bude chutiť každému. Domácu poc...