Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Klasický španielsky vtáčik recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Klasický španielsky vtáčik , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 18.03.2021
Kategória receptu: České, Hlavné jedlo, Hovädzie, Omáčky, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: klasika

Hodnotenie receptu:


Recept Klasický španielsky vtáčik

Potrebné ingrediencie receptu Klasický španielsky vtáčik

  • 8 plátkov hovädzie zadné mäso
  • náplň 8 plátkov anglická slanina
  • 1 ks veľká cibuľa
  • 2 ks vajcia
  • 2 ks špekáčik
  • 4 ks sladkokyslá uhorka
  • soľ
  • 4 lyžice tuk
  • mleté korenie
  • 8 lyžíc plnotučná horčica
  • omáčka
  • 2 - 3 lyžíc nálev z uhoriek
  • 1,3 l voda
  • mleté korenie
  • 1 kocka extra silný bujón
  • 1 ks vajcia
  • 2 - 3 lyžíc hladká múka
  • soľ
  • 4 ks sladkokyslá uhorka
  • voda

Postup prípravy receptu Klasický španielsky vtáčik

Španielsky vtáčik, tak, ako ma ho naučila moja babička.

Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky, ktoré dobre naklepeme, osolíme a okoreníme.

Vajíčka uvaríme natvrdo a dve nakrájame na štvrťky. Uhorky nakrájame na polovice. Špekáčiky ošúpeme a nakrájame na štvrtky.

Plátky mäsa potrieme horčicou, a na každý položíme plátok anglickej slaniny. Do plátku dáme vajcia, špekáčik aj uhorku a plátok zvinieme. Režnou niťou dobre omotáme a zviažeme hlavne konce, aby nám nevypadla náplň.

Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a dozlatista orestujeme. Potom vložíme vtáčiky a zo všetkých strán opečieme.

Medzitým si uvaríme vodu, pridáme kocku bujónu a dobre metličkami rozmiešame. Vzniknutý vývar nalejeme na španielske vtáčiky, zamiešame a prikryté pokrievkou necháme asi 90 - 120 minút dusiť.

Tretie vajíčko aj sterilizované uhorky nakrájame na kocky. Vtáčiky vyberieme a do omáčky pridáme vajcia aj uhorky a prehrejeme ju. Vo vode si metličkami rozmiešame múku, nálev z uhoriek, soľ i korenie a nalejeme do omáčky. Za občasného miešania 20 minút povaríme. Podľa chuti prisolíme, dokoreníme a vrátime vtáčiky zbavené nití.

Klasické španielske vtáčiky podávame s domácimi žemľovými knedľami alebo ryžou.

Známe sú tiež pod menom Španielské vtáčiky, Španielske vtáčiky alebo Španielsky vtáčik.

Podobné recepty ako je Klasický španielsky vtáčik


Hlávkový šalát so zelenou cibuľkou recept

Hlávkový šalát so zelenou cibuľkou recept

Osviežujúci šalát si pripravíme veľmi jednoducho a rýchlo. V lete nám určit...

Veľkonočná hrudka recept

Veľkonočná hrudka recept

Veľkonočné sviatky, sviatky jari. Viaže sa k nim mnoho tradícií a jedna z n...

Pečeňové knedličky recept

Toto sú klasické pečeňové knedličky, používané v našej obľúbenej polievke. Rozpustíme si maslo a to si vymiešame dohromady so soľou a vajcom. K tomu potom pridáme namixovan...

Špenátová polievka recept

Špenátová polievka recept

Rozmrazíme si špenát, nemusí byť úplne a vložíme ho do 3/4l vody. Vodu osol...

Zeleninová omeleta recept

Zeleninová omeleta recept

Výborná, vyvážená a dokonca aj zdravá večera alebo obed. Takto pripravená o...

Zelená fazuľka v slanom náleve recept

Zelená fazuľka v slanom náleve recept

Zelené fazuľky sú chutné a zdravé, a preto sa hodí mať ich uskladnené na rô...

Pórová polievka so zemiakmi recept

Pórová polievka so zemiakmi recept

Ošúpané zemiaky si nakrájame na kocky a očistený pór nakrájame na kolieska....

Tvarohová nátierka s jablkom recept

Tvarohová nátierka s jablkom recept

Táto nátierka je výborná s čerstvým pečivom, je jednoduchá a rýchla. Jog...

Jednoduchá pečeňová paštéta recept

Jednoduchá pečeňová paštéta recept

Výborné predjedlo na rozličné oslavy, ktoré bude chutiť každému. Domácu poc...