Jahodový sirup recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Jahodový sirup , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 29.09.2022
Kategória receptu: České, Nápoje, Ovocné, Pre deti, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: sezónne, sirup, zaváranie
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Jahodový sirup
- 2 kg jahody
- 120 - 140 g cukor krupica
- 150 ml voda
Postup prípravy receptu Jahodový sirup
Umyté a stopiek zbavené jahody nasypeme do hrnca s vlažnou vodou a roztlačíme. Hrniec vložíme do vodného kúpeľa a 1 hodinu v nej jahodovú šťavu prehrievame. Potom cez plátno šťavu pretlačíme.
Šťavu si odmeriame a ku každému pol litru počítame 400g cukru. Šťavu s cukrom dáme do hrnca a privedieme do varu. Občasne premiešame a varíme maximálne 5 minút. Keby sme varili dlhšie, tak nám sirup začne gelovatieť.
Hotový sirup nalievame do nahriatych fliaš, zazátkujeme a vychladené potom skladujeme. Takto nám sirup vydrží asi 6 mesiacov.
Podobné recepty ako je Jahodový sirup
Žĺtková poleva recept
Poleva na vianočné pečivo. Preosejeme práškový cukor. Vymiešame žĺtky s ...
Tvarohová nátierka s jablkom recept
Táto nátierka je výborná s čerstvým pečivom, je jednoduchá a rýchla. Jog...
Bravčová krkovička na prírodno recept
Chutná a šťavnatá bravčová krkovička je u nás naozaj veľmi obľúbená. Toto m...
Rýchly Buřtguláš recept
Olúpanú cibuľu najemno nakrájame, olúpané zemiaky nakrá...
Citrónová limonáda recept
Umyjeme citróny v teplej vode a na jemnom strúhadle ostrúhame kôru. Z ob...
Studený cestovinový šalát s kuracím mäsom recept
Ľahký letný obed alebo večera. Na túto príležitosť je ako stvorený náš cest...
Banánové snívanie recept
Banánový koktail. Olúpané banány nakrájame a dáme do mixéra sp...
Poleva čokoládová z pudinku recept
Každého z nás občas prepadne chuť na niečo sladké. Upečieme buchtu, koláč a...
Drožďová pomazánka recept
Olúpanú cibuľku na jemno nasekáme a na rozpálenej panvici s olejom dozlatis...