Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Gnocchi s kuracím mäsom a paradajkami recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Gnocchi s kuracím mäsom a paradajkami , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 29.10.2023
Kategória receptu: Hlavné jedlo, Kuracie, Omáčky, Pre deti, Talianske, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: gnocchi, kuracie, noky, paradajky

Hodnotenie receptu:


Recept Gnocchi s kuracím mäsom a paradajkami

Potrebné ingrediencie receptu Gnocchi s kuracím mäsom a paradajkami

  • 2bal Gnocchi
  • 400gr pasirované paradajky
  • 500gr kuracie mäso
  • soľ
  • čierne korenie
  • rasca
  • bazalka
  • bylinková ochucovacia zmes
  • 1/2lyžičky cukor
  • 50gr Parmezán

Postup prípravy receptu Gnocchi s kuracím mäsom a paradajkami

Talianska kuchyňa je u nás veľmi obľúbená a gnocchi patria k tým najobľúbenejším jedlám vôbec. Ja osobne používam polotovar, ale pokiaľ máte čas, určite si môžte pripraviť svoje domáce zemiakové noky.

Začneme tým, že si umyjeme kuracie mäso a nakrájame na menšie kocky. Vhodíme do rozohriatej hlbokej panvice, do ktorej sme priliali olivový olej. Mäso orestujeme zprutka a postupne prisypeme soľ, čierne korenie, rascu, bazalku, prípadne bylinkovú ochucovaciu zmes.

Keď máme mäso pekne opečené, podlejeme ho pasírovanými paradajkami a prilejeme trošku vody. Pre zjemnenie chuti, dávam k paradajkám trošku cukru, aby neboli také kyslé.

Zmes varíme asi 25 minút. Pred koncom si dáme zovrieť vodu na noky, ktoré uvaríme podľa návodu a scedené potom primiešame k našej omáčke.

Servírujeme na hlbokom tanieri a na vrch nastrúhame trochu parmezánu.Prajeme vám dobrú chuť.

Podobné recepty ako je Gnocchi s kuracím mäsom a paradajkami


Jednoduché morčacie prsia na šťave recept

Jednoduché morčacie prsia na šťave recept

Jemné morčacie mäso chutí výborne a často je používané aj pri redukčnej dié...

Pečená krkovička v celku recept

Pečená krkovička v celku recept

Krkovička je mäso, ktoré nám po upečení ostane pekne šťavnaté. U nás je veľ...

Vynikajúce pučené zemiaky recept

Vynikajúce pučené zemiaky recept

Olúpeme si zemiaky a dáme variť. Zatiaľ čo sa varia, olúpeme si cibuľku, na...

Zdobené mandľové perníčky recept

Zdobené mandľové perníčky recept

Perníčky pečieme asi 10 dní pred vianocami. Zmiešame si múku s cukrom, p...

Stánkove langoše recept

Stánkove langoše recept

Jednoduché a lacné langoše, tak ako ich všetci poznáme zo stánkov. Vlažn...

Studený cestovinový šalát s kuracím mäsom recept

Studený cestovinový šalát s kuracím mäsom recept

Ľahký letný obed alebo večera. Na túto príležitosť je ako stvorený náš cest...

Zdravé palacinky so škoricou a jablkami recept

Zdravé palacinky so škoricou a jablkami recept

Recept na palacinky tentoraz uvádzame vo variante s jablkami a škoricou. Av...

Mäkkúčke medovníky recept

Mäkkúčke medovníky recept

Vôňa perníku zvestuje, že už sa blížia Vianoce. Každoročné pečenie a zdoben...

Vianočka recept

Vianočka recept

Na raňajky, na Vianoce alebo iba tak na chuť je vianočka ideálna. Príprava ...