Výborný domáci chlieb recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Výborný domáci chlieb , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 21.06.2023
Kategória receptu: Pečivo, Príloha, Raňajky, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: pečivo
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Výborný domáci chlieb
- 5 hrnčekov hladká múka
- 2 hrnčeky voda - vlažná
- 3 polievkové lyžice polotučné mlieko - vlažné
- 1 - 2 kávové lyžičky rasce
- 1 droždie (balenie)
- hladká múka na vysypanie podľa seba
- voda
- ocot na potieranie
- cukor
- 2 kávové lyžičky soľ
Postup prípravy receptu Výborný domáci chlieb
Kto by občas nemal chuť upiecť si svoj domáci chlieb. Tá vôňa, čo sa rozplynie po miestnosti, keď chlieb vyberáte z rúry. Skúsme si to.
Najskôr si vyberieme veľkú misu a suroviny, ktoré potrebujeme.
Odmeriame si múku a vysypeme spolu s rozdrveným droždím do misy. Pridáme cukor, soľ a rascu. Dolejeme vlažné mlieko.
Všetky suroviny dôkladne prepracujeme a necháme kysnúť cca 1 hodinu.
Medzitým si vysypeme nádobu na pečenie múkou.
Potom si dáme cesto na dosku a snažíme sa vytvarovať bochník. Ruky musia byť vlhké. Cesto lepí.
Do pripravenej nádoby na pečenie opatrne vložíme bochník. Nádobu s bochníkom necháme na stole ešte asi 20 minút kysnúť.
Medzi tým si musíme predhriať rúru.
Kým bochník uložíme do rúry, bude ho potrebné potrieť zmesou octu a vody.
S takto pripraveným bochníkom šup do rúry na zhruba 5 - 10 minút sprudka. Potom pečieme poľahúčku ešte ďalších 45 minút.
Keď je bochník v rúre, treba ho niekoľkokrát potierať zase zmesou octu a vody.
A potom už len cítime tú omamnú vôňu čerstvo upečeného chleba.
S chuťou do toho!
Podobné recepty ako je Výborný domáci chlieb
Snehové pusinky recept
Pripravíme si bielky, ktoré do tuha vyšľaháme. K tomu potom postupne pridáv...
Šopský šalát recept
Tento recept je na prípravu 2 porcií pôvodom bulharského pôvodu. Olúpanú uh...
Zemiakové knedle recept
Zemiakové knedle, obľúbená príloha podávaná s mäsom alebo so zeleninou (kap...
Pečené pirohy recept
Ostali vám varené zemiaky? Výborne, použijeme ich na výborné pečené pirohy....
Výborná sekaná recept
Do mlieka si namočíme staršie rožky. Najemno nasekáme olúpanú cibuľu a na p...
Ryžový šalát s kuracími kúskami recept
Použijeme kuracie kúsky naložené v marináde z medu, sójovej omáčk...
Bravčová paštéta recept
Keď vám z predošlého dňa ostalo bravčové mäso a nikto už naň nemá chuť, môž...
Rýchle medové perníčky recept
Začneme cestom, na ktoré si v hrnci rozmiešame Heru s medom a práškovým cuk...
Bruschetta al Pomodoro po slovensky recept
Bruschetta al Pomodoro je výborné, ľahké predjedlo. Nakrájame si na malé...