Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Výborný domáci chlieb recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Výborný domáci chlieb , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 21.06.2023
Kategória receptu: Pečivo, Príloha, Raňajky, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: pečivo

Hodnotenie receptu:


Recept Výborný domáci chlieb

Potrebné ingrediencie receptu Výborný domáci chlieb

  • 5 hrnčekov hladká múka
  • 2 hrnčeky voda - vlažná
  • 3 polievkové lyžice polotučné mlieko - vlažné
  • 1 - 2 kávové lyžičky rasce
  • 1 droždie (balenie)
  • hladká múka na vysypanie podľa seba
  • voda
  • ocot na potieranie
  • cukor
  • 2 kávové lyžičky soľ

Postup prípravy receptu Výborný domáci chlieb

Kto by občas nemal chuť upiecť si svoj domáci chlieb. Tá vôňa, čo sa rozplynie po miestnosti, keď chlieb vyberáte z rúry. Skúsme si to.

Najskôr si vyberieme veľkú misu a suroviny, ktoré potrebujeme.
Odmeriame si múku a vysypeme spolu s rozdrveným droždím do misy. Pridáme cukor, soľ a rascu. Dolejeme vlažné mlieko.
Všetky suroviny dôkladne prepracujeme a necháme kysnúť cca 1 hodinu.

Medzitým si vysypeme nádobu na pečenie múkou.
Potom si dáme cesto na dosku a snažíme sa vytvarovať bochník. Ruky musia byť vlhké. Cesto lepí.
Do pripravenej nádoby na pečenie opatrne vložíme bochník. Nádobu s bochníkom necháme na stole ešte asi 20 minút kysnúť.

Medzi tým si musíme predhriať rúru.
Kým bochník uložíme do rúry, bude ho potrebné potrieť zmesou octu a vody.
S takto pripraveným bochníkom šup do rúry na zhruba 5 - 10 minút sprudka. Potom pečieme poľahúčku ešte ďalších 45 minút.

Keď je bochník v rúre, treba ho niekoľkokrát potierať zase zmesou octu a vody.
A potom už len cítime tú omamnú vôňu čerstvo upečeného chleba.
S chuťou do toho!

Podobné recepty ako je Výborný domáci chlieb


Snehové pusinky recept

Snehové pusinky recept

Pripravíme si bielky, ktoré do tuha vyšľaháme. K tomu potom postupne pridáv...

Šopský šalát recept

Šopský šalát recept

Tento recept je na prípravu 2 porcií pôvodom bulharského pôvodu. Olúpanú uh...

Zemiakové knedle recept

Zemiakové knedle recept

Zemiakové knedle, obľúbená príloha podávaná s mäsom alebo so zeleninou (kap...

Pečené pirohy recept

Pečené pirohy recept

Ostali vám varené zemiaky? Výborne, použijeme ich na výborné pečené pirohy....

Výborná sekaná recept

Výborná sekaná recept

Do mlieka si namočíme staršie rožky. Najemno nasekáme olúpanú cibuľu a na p...

Ryžový šalát s kuracími kúskami recept

Ryžový šalát s kuracími kúskami recept

  Použijeme kuracie kúsky naložené v marináde z medu, sójovej omáčk...

Bravčová paštéta recept

Bravčová paštéta recept

Keď vám z predošlého dňa ostalo bravčové mäso a nikto už naň nemá chuť, môž...

Rýchle medové perníčky recept

Rýchle medové perníčky recept

Začneme cestom, na ktoré si v hrnci rozmiešame Heru s medom a práškovým cuk...

Bruschetta al Pomodoro po slovensky recept

Bruschetta al Pomodoro po slovensky recept

Bruschetta al Pomodoro je výborné, ľahké predjedlo. Nakrájame si na malé...