Segedínský guláš recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Segedínský guláš , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 16.11.2021
Kategória receptu: Bravčové, České, Hlavné jedlo, Omáčky, Slovenské, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: klasický recept, maďarská kuchyňa
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Segedínský guláš
- 1 lyžica hladká múka
- 0.5 lyžičky rasca
- 1 lyžica mletá sladká paprika
- 1 téglik kyslá smotana
- 2 ks cibuľa
- 500 g bravčové stehno
- 3 lyžice bravčová masť
- 500 g kyslá kapusta
- podľa chuti pohárov soľ
Postup prípravy receptu Segedínský guláš
Olúpeme a najemno nakrájame cibuľu. Vezmeme bravčové stehno, umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky.
Na panvici si rozpálime masť, na nej osmažíme cibuľku, potom pridáme mäso, posypeme korením a zo všetkých strán opečieme. Posypeme rascou a podlejeme vodou. Takto 30 minút podusíme. Počas dusenia sme prišli o trochu vody, takže znova prilejme, pridáme scedenú kyslú kapustu a guláš ďalej dusíme, kým mäso a kapusta nezmäkne. Z hladkej múky a roztaveného masla si pripravíme zápražku, ktorou segedín zahustíme.
Ako poslednú nalejeme do guláša smotanu. Ešte chvíľu povaríme a máme hotovo.
Podávame klasicky s knedľou či cestovinami.
Podobné recepty ako je Segedínský guláš
Rýchle medové perníčky recept
Začneme cestom, na ktoré si v hrnci rozmiešame Heru s medom a práškovým cuk...
Plnka do kurčaťa recept
Občas máme chuť na trošku zaujímavejšiu variantu kuraťa a preto si ho dnes ...
Ríbezľový džem bez chémie recept
Leto je čas zberu ovocia. Keď sa ho urodí dostatok nastáva dilema, ako naše...
Sirup z bazy čiernej recept
Baza čierna sa teší veľkej obľube. Čaj aj sirup pozná snáď každý. Zájdeme ...
Domáca syrová omáčka recept
Nepoznám nič lepšie ako si pripraviť domácu syrovú omáčku a zjemniť jej chu...
Rýchla kôprová omáčka recept
Recept na výdatný a rýchly obed. V 1/8 studeného mlieka rozmiešame múku ...
Fánky recept
Výborná tvarohová dobrota, to sú naše tradičné fánky. Príprava je veľmi jed...
Domáce rožky z rúry recept
Najprv si pripravíme kvások z trošky múky, droždia, mlieka a cukru. Keď nám vykysne, zmiešame ho so zvyškom múky, mlieka, s vajcom, tukom a soľou. Z toho všetkého vymiesime tu...
Čínska kapusta so zázvorom recept
Na rezančeky si nakrájame čínsku kapustu. Očistíme zázvor a najemno nastrúh...