Ruský boršč recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Ruský boršč , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 15.11.2021
Kategória receptu: Bravčové, Hlavné jedlo, Hovädzie, Polievky, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: červená repa, ruská kuchyňa
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Ruský boršč
- 25 dkg hovädzie mäso
- 5 ks nové korenie
- 25 dkg bravčové mäso
- 15 dkg kuracie mäso
- 2 ks bobkový list
- 1 ks červená repa
- 2 ks cibuľa
- 2ks mrkva
- 10 ks celé korenie
- 5 ks klinčeky
- 2 ks polievkové kosti
- 1 plechovka paradajkový pretlak
- 2 ks ostrejšia klobása
- Na dekoráciu kyslá smotana
- petržlenová vňať
- kôpor
Postup prípravy receptu Ruský boršč
Do hrnca vložíme polievkové kosti a všetko pripravené mäso. K tomu pridáme nové korenie, celé korenie, bobkový list a klinčeky. Toto všetko zalejeme vodou. Povaríme kým nám mäso nezmäkne.
Medzitým si umyjeme červenú repu a dáme variť. Opäť kým nám nezmäkne.
V hrnci si rozohrejeme maslo, na ktorom si osmažíme na kocky nakrájanú cibuľku. Na to pridáme nastrúhanú mrkvu a po chvíľke vyprážania zalejeme už pripraveným vývarom z mäsa a kostí. K tomu potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a na rezance nakrájanú kapustu. Asi tak po 15 minútach varenia, pridáme olúpanú, nastrúhanú červenú repu, s paradajkovým pretlakom, prelisovaný cesnak a na kolieska nakrájanú klobásu a všetko uvarené mäso. Kosti vyhodíme.
Dosolíme, dosladíme podľa svojej chuti.
Necháme ešte asi 3 minúty povariť.
Klasický boršč sa podáva s kyslou smotanou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom.
Podobné recepty ako je Ruský boršč
Pečený losos so smotanovým špenátom recept
Umyté porcie lososa pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme. Nadro...
Bravčová paštéta recept
Keď vám z predošlého dňa ostalo bravčové mäso a nikto už naň nemá chuť, môž...
Zaváraná zelená fazuľka nálev recept
Pokiaľ sa vám urodilo dosť zelených fazuliek, je dobré okrem mrazenia ich ...
Tzatziki recept
Nahrubo nastrúhame umytú uhorku a z nej vytlačíme čo najviac prebytkovej vody. Nasekáme si kôpor a prelisujeme cesnak. Uhorku zmiešame s jogurtom, pridáme olivový olej, ...
Vynikajúce pučené zemiaky recept
Olúpeme si zemiaky a dáme variť. Zatiaľ čo sa varia, olúpeme si cibuľku, na...
Bravčové v cestíčku recept
Keď sa nám zachce trochu zmeny v našom jedálničku, môžme si pripraviť mäsko...
Bravčové karé na prírodno s omáčkou recept
Bravčové karé je mäsko bez tuku, a preto sa ho niektorí ľudia boja pripravo...
Americké zemiaky z rúry recept
Cestou z práce premýšľate čo pripravíte na večeru. Čo tak raz americké zemi...
Pečená krkovička v celku recept
Krkovička je mäso, ktoré nám po upečení ostane pekne šťavnaté. U nás je veľ...