Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Ruský boršč recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Ruský boršč , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 15.11.2021
Kategória receptu: Bravčové, Hlavné jedlo, Hovädzie, Polievky, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: červená repa, ruská kuchyňa

Hodnotenie receptu:


Potrebné ingrediencie receptu Ruský boršč

  • 25 dkg hovädzie mäso
  • 5 ks nové korenie
  • 25 dkg bravčové mäso
  • 15 dkg kuracie mäso
  • 2 ks bobkový list
  • 1 ks červená repa
  • 2 ks cibuľa
  • 2ks mrkva
  • 10 ks celé korenie
  • 5 ks klinčeky
  • 2 ks polievkové kosti
  • 1 plechovka paradajkový pretlak
  • 2 ks ostrejšia klobása
  • Na dekoráciu kyslá smotana
  • petržlenová vňať
  • kôpor

Postup prípravy receptu Ruský boršč

 

Do hrnca vložíme polievkové kosti a všetko pripravené mäso. K tomu pridáme nové korenie, celé korenie, bobkový list a klinčeky. Toto všetko zalejeme vodou. Povaríme kým nám mäso nezmäkne.

Medzitým si umyjeme červenú repu a dáme variť. Opäť kým nám nezmäkne.

V hrnci si rozohrejeme maslo, na ktorom si osmažíme na kocky nakrájanú cibuľku. Na to pridáme nastrúhanú mrkvu a po chvíľke vyprážania zalejeme už pripraveným vývarom z mäsa a kostí. K tomu potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a na rezance nakrájanú kapustu. Asi tak po 15 minútach varenia, pridáme olúpanú, nastrúhanú červenú repu, s paradajkovým pretlakom, prelisovaný cesnak a na kolieska nakrájanú klobásu a všetko uvarené mäso. Kosti vyhodíme.

Dosolíme, dosladíme podľa svojej chuti.

Necháme ešte asi 3 minúty povariť.

Klasický boršč sa podáva s kyslou smotanou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom.

Podobné recepty ako je Ruský boršč


Pečený losos so smotanovým špenátom recept

Pečený losos so smotanovým špenátom recept

Umyté porcie lososa pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme. Nadro...

Bravčová paštéta recept

Bravčová paštéta recept

Keď vám z predošlého dňa ostalo bravčové mäso a nikto už naň nemá chuť, môž...

Zaváraná zelená fazuľka nálev recept

Zaváraná zelená fazuľka nálev recept

Pokiaľ sa vám urodilo dosť zelených fazuliek, je dobré  okrem mrazenia ich ...

Tzatziki recept

Nahrubo nastrúhame umytú uhorku a z nej vytlačíme čo najviac prebytkovej vody. Nasekáme si kôpor a prelisujeme cesnak. Uhorku zmiešame s jogurtom, pridáme olivový olej, ...

Vynikajúce pučené zemiaky recept

Vynikajúce pučené zemiaky recept

Olúpeme si zemiaky a dáme variť. Zatiaľ čo sa varia, olúpeme si cibuľku, na...

Bravčové v cestíčku recept

Bravčové v cestíčku recept

Keď sa nám zachce trochu zmeny v našom jedálničku, môžme si pripraviť mäsko...

Bravčové karé na prírodno s omáčkou recept

Bravčové karé na prírodno s omáčkou recept

Bravčové karé je mäsko bez tuku, a preto sa ho niektorí ľudia boja pripravo...

Americké zemiaky z rúry recept

Americké zemiaky z rúry recept

Cestou z práce premýšľate čo pripravíte na večeru. Čo tak raz americké zemi...

Pečená krkovička v celku recept

Pečená krkovička v celku recept

Krkovička je mäso, ktoré nám po upečení ostane pekne šťavnaté. U nás je veľ...