Baklava recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Baklava , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 25.10.2022
Kategória receptu: Dezerty, Dobroty, Grécke, Pečivo
Podobné recepty ako tento v sekcii: grécka kuchyňa, sladké pečenie
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Baklava
- 5 šálok mandlí
- 4 hrnčeky cukru
- strúhanka
- 1 lyžica mletej škorice
- phyllo cesto
- citrónová šťava
- soľ
- maslo
Postup prípravy receptu Baklava
Na prípravu Baklavy budeme potrebovať phyllo cesto. Je tu vstvené mletými orechmi a prelievané sladkým sirupom. Vôňa baklavy vám spôsobí omamný pocit vzrušenia. A aj napriek tomu, že má Baklava svoje korene až v 11. storočí, dodnes je najobľúbenejším dezertom všetkých Grékov.
Mandle, cukor a dve lyžice strúhanky spojíme do jednej zmesi. Pridáme škoricu a citrónovú šťavu. Phyllo rozprestrieme na pekáč a potrieme zmäknutým maslom. Posypeme vrstvou cukrovej zmesi a opäť priklopíme plátom cesta. Pečieme cca 35 minút na 280 stupňov.
Podobné recepty ako je Baklava
Americké vianočné mini-cookies recept
Vianoce sú tu a s nimi aj tradičné pečenie cukroviniek. Tohtoročným hitom s...
Špenátová pizza recept
Táto Talianská špecialita sa dá pripraviť aj s takto zdravou zeleninou akou...
Šuhajdy recept
Jednoduché, nepečené dezerty nielen výborne chutia, ale aj vyzerajú a to s...
Kadanské rohlíčky recept
Vianočné pečivo. Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme bochník cesta....
Muffiny s čokoládou recept
Čo nikdy nesklame, ale milo prekvapí? Muffiny. Áno, sú to oni. Poďme na ne....
Cuketový kompót recept
Máte doma veľkú úrodu cukiet? Pripravte si ju s nami na sladko ako kompót. ...
Domáca syrová omáčka recept
Občas nestíhame vyvárať zložité zdĺhavé recepty, a preto tu pre vás máme rý...
Španielska hrianka so strateným vajcom recept
Ako prvú si pripravíme hrianku z bieleho toastového chleba, na kt...
Škoricová poleva recept
Poleva, ktorá dodá vášmu vianočnému pečivu korenenú chuť. Preosejeme si ...