Šampiňónová omáčka s kyslou smotanou recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Šampiňónová omáčka s kyslou smotanou , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 07.10.2022
Kategória receptu: Hlavné jedlo, Omáčky, Slovenské, Vegetariánske
Podobné recepty ako tento v sekcii: česká kuchyně, omáčka, vegetariánský recept
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Šampiňónová omáčka s kyslou smotanou
- 500 g šampiňóny
- 1 ks väčšia cibuľa
- 1/2 lyžičky mleté korenie
- 1 téglik kyslá smotana (200 g)
- soľ
- 1 lyžica drvená rasca
- mlieko
- 3 lyžice olej
- 1 - 2 lyžíc citrónová šťava
- cestíčko 200 ml mlieko
- 1 lyžica hladká múka
Postup prípravy receptu Šampiňónová omáčka s kyslou smotanou
Olúpeme si cibuľu a najemno nakrájame. Ošúpané šampiňóny nakrájame na plátky.
Do hrnca s rozohriatym olejom vsypeme cibuľu a osmažíme dozlatista. K tomu potom pridáme šampiňóny, posypeme rascou, pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme, okoreníme. Takto premiešame a necháme pod pokrievkou asi tak 20 minút podusiť. Podľa potreby potom podlievame mliekom, aby sa šampiňóny nepripaľovali.
Po 20 minútach pridáme kyslú smotanu, ktorú v omáčke dôkladne rozmiešame a opäť privádzame do varu. Stranou si rozmiešame múku s mliekom a potom vlievame do omáčky. Takto robíme ešte asi 10 minút. Podľa potreby dosolíme, okoreníme.
Podobné recepty ako je Šampiňónová omáčka s kyslou smotanou
Výborný domáci chlieb recept
Kto by občas nemal chuť upiecť si svoj domáci chlieb. Tá vôňa, čo sa rozply...
Zázvorový sirup recept
Zázvorový sirup si môže urobiť každý doma. Recept je jednoduchý a rýchly. ...
Jednoduché palacinky recept
Najobľúbenejšie jedlo u našich detí sú palacinky. Majú ich radi na sladko a...
Rýchla domáca želatína recept
Blíži sa narodeninová oslava. Máme upečenú (alebo kúpenú) piškótovú tortu ...
Krémové rizoto recept
Jemná chuť krémového rizota, ktorá sa rozplýva na jazyku, to je moje. Stačí...
Trený veľkonočný baranček recept
Predhrejeme si rúru na 180 °C. Vezmeme baránčekovú formu, ktorú vymastíme a...
Šalát zo stopkového zeleru recept
Po umytí zeleru okrájame konce, olúpeme a nakrájame na kocky. Dáme do mi...
Maslové kolieska recept
Jemná chuť týchto maslových sušienok je naozaj neodolateľná. Milujem ich vô...
Sušené paradajky v oleji recept
Tento recept môžeme robiť, ak máme doma sušičku na ovocie. Nakrájané plá...