© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Škoricové trubičky plnené jahodovou penou

Chrumkavé trubičky z filo cesta obalené v škoricovom cukre plnené tou najjemnejšou jahodovou penou. Mňam!

Zdroj: REDAKCIA RECEPTY.SK
Príprava
30min
Úprava
5min
Porcie
10
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Trubičky:
  • 10 plátkov
    filo cesto
  • olej na vyprážanie
  • 100 g
    kryštálový cukor
  • 2 KL
    škorica
Jahodová pena:
  • 200 g
    jahody
  • 90 g
    práškový cukor
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 200 g
    mascarpone
  • 1 KL
    citrónová kôra
  • 100 ml
    smotana na šľahanie

Postup

  • 1

    Pláty filo cesta poskladáme do štvorcov, z ktorých vystrihneme kruhy.

  • 2

    Trubičky: v miske spolu premiešame kryštálový cukor so škoricou.

  • 3

    Z alobalu vytvoríme trubičky (viď. video vyššie), okolo ktorých zavinieme filo cesto do trubičky a vypražíme v horúcom oleji do zlato-hneda. Vypražené trubičky obalíme v škoricovom cukre a necháme úplne vychladnúť.

  • 4

    Jahodová pena: jahody rozmixujeme na pyré, pridáme práškový cukor, vanilkový cukor, mascarpone, citrónovú kôru a čerstvo vyšľahnú šľahačku. Vymiešame nadýchaný jahodovú penu.

  • 5

    Penu nanesieme do cukrárskeho vrecka a z oboch strán ňou naplníme škoricové trubičky.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept