© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Domáci rebarborový sirup

Prijemne kyselkavý, osviežujúci a krásne zfarbený nápoj namiešate z tohto chutného rebarborového sirupu.

Domáci rebarborový sirupfotogalériaDomáci rebarborový sirupZdroj: iStockPhoto.com
Príprava
10min
Úprava
45min
Porcie
0
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 1 kg
    rebarbora
  • 1 kg
    kryštálový cukor
  • 1 liter
    voda
  • 1 KL
    kyselina citrónová

Postup

  • 1

    Rebarboru ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky a nasypeme do hrnca.

  • 2

    Do hrnca nalejeme vodu a rebarboru varíme, kým sa nezačne rozpadávať (zhruba 15 minút). Odstavíme a do horúcej zmesi zamiešame cukor a kyselinu citrónovú.

  • 3

    Zmes necháme úplne vychladnúť a potom ju preložíme do chladničky na 24 hodín.

  • 4

    Neskôr sirup precedíme cez sitko a znova ho privedieme k varu. Varíme do požadovanej hustoty (30 až 60 minút).

  • 5

    Umyté fľašky zahrejeme horúcou vodou a následne do nich nalejeme sirup, uzavrieme a na ležato necháme vychladnúť.

  • 6

    Ďalšie overené recepty na chutné sirupy nájdete TU!

Bon Appétit
Ohodnoťte recept