© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Mliečna ryža s jahodami a rebarborou

Vychladený osviežujúci dezert alebo horúce pokušenie.

Mliečna ryža s jahodami a rebarborou fotogalériaMliečna ryža s jahodami a rebarborou Zdroj: iStockPhoto.com
Príprava
10min
Úprava
25min
Porcie
2
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Na kašu:
  • 1 ks
    rebarbora
  • 70 g
    jahody
  • 3 PL
    kryštálový cukor
Mliečna ryža:
  • 100 g
    ryža (ideálne guľatozrnná)
  • 100 ml
    voda
  • 250 ml
    mlieko
  • 50 g
    kryštálový cukor
  • 1 KL
    vanilkový extrakt (al. balíček vanilkový cukor)
  • 2 PL
    maslo

Postup

  • 1

    Kaša: stonku rebarbory olúpeme a pokrájame na menšie koky. Jahody odstopkujeme a pokrájame na menšie kúsky.

  • 2

    Jahody vložíme do misky, premiešame ich s lyžicou cukru a necháme postáť.

  • 3

    V rajnici zahrejeme asi dva deci vody s dvoma lyžicami cukru, a keď sa voda začne variť pridáme do nej rebarboru, ktorú povaríme do zmäknutia – zhruba 5 minút.

  • 4

    Rebarboru scedíme, presypeme k cukrový jahodám a spoločne ich rozmixujeme ponorným mixéerom na kašu.

  • 5

    Mliečna ryža: dobre premytú ryžu, zalejeme vodou, mliekom, pridáme cukor, vanilku a všetko spolu za stáleho miešania privedieme k varu. Ryžu varíme na miernom plameni do zmäknutia ryže (zhruba 15 až 20 minút).

  • 6

    Odstavíme a do horúcej ryže primiešame maslo.

  • 7

    Obe zložky môžeme podávať horúce alebo ryžu s omáčkou rozdelíme do misiek, prekryjeme fóliou, dáme do chladničky a neskôr podávame dobre vychladené.

  • 8

    V oboch prípadoch môžeme servírovať ozdobené čerstvými jahodami.

  • 9

    Viac receptov na chutnú mliečnu ryžu nájdete TU!

Bon Appétit
Ohodnoťte recept