© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Rebarborová bábovka (hrnčekový recept)

Kyselkavá rebarbora ukrytá v sladkom bábovkovom ceste prevoňanom škoricou.

Rebarborová bábovka (hrnčekový recept)fotogalériaRebarborová bábovka (hrnčekový recept)Zdroj: iStockPhoto.com
Príprava
15min
Úprava
50min
Porcie
12
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Hrnček = 250 ml:
  • 1 hrnček
    rebarbora
  • 2 hrnčeky
    polohrubá múka
  • 1 balíček
    kypriaci prášok
  • 1 štipka
    soľ
  • 1 hrnček
    hnedý cukor
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 1 KL
    škorica
  • 1 hrnček
    mlieko
  • 0.5 hrnčeka
    olej
  • 2 ks
    vajce
  • trochu
    mandľové lupienky na ozdobu

Postup

  • 1

    Hrnček = 250 ml.

  • 2

    Do väčšej misy preosejeme múku, kypriaci prášok, soľ a primiešame škoricu, hnedý a vanilkový cukor.

  • 3

    Do sypkej zmesi prilejeme mlieko, olej a pridáme žĺtky. Premiešame a cesto zjemníme snehom, ktorý sme vyšľahali z bielkov.

  • 4

    Rebarboru olúpeme, pokrájame na menšie kocky a primiešame ju do cesta.

  • 5

    Bábovkové cesto navrstvíme do formy, ktorú sme vymastili maslom a vysypali múkou.

  • 6

    Rebarborovú bábovku pečieme v rúre vyhriatej na 180ºC 45 až 55 minút.

  • 7

    Bábovku necháme krátko vychladnúť vo forme (cca 10 minút), opatrne ju vyklopíme na podnos, ozdobíme ju na suchej panvici opraženými mandľovými lupienkami a posypeme práškový cukrom.

  • 8

    Ďalšie overené recepty na chutné bábovky nájdete TU!

Bon Appétit
Ohodnoťte recept