© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Jahodové rezy s tvarohom

Svieži a chutný jahodový zákusok.

Jahodové rezy s tvarohom fotogalériaJahodové rezy s tvarohom Zdroj: Tamási Gábor
Príprava
30min
Úprava
40min
Porcie
8
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Cesto:
  • 200 g
    maslo
  • 300 g
    hladká múka
  • 100 g
    práškový cukor
  • 2 KL
    strúhaná citrónová kôra
Krém a omáčka:
  • 500 g
    jahody
  • 400 g
    jemný tvaroh
  • 300 g
    kryštálový cukor
  • 1 PL
    citrónová kôra
  • 2 ks
    vajcia

Postup

  • 1

    Jahodovú omáčku na plnku pripravíme tak, že jahody umyjeme, odstránime stopky, 2-3 veľké jahody odložíme na ozdobu a zvyšok nakrájame.

  • 2

    Do hrnca nasypeme 100 gramov cukru, zahrievame, kým neskaramelizuje, pridáme jahody a za občasného miešania varíme na miernom ohni asi 30 minút.

  • 3

    Malý plech na pečenie (20x20 cm) vyložíme papierom na pečenie.

  • 4

    Cesto: maslo nakrájame na kocky. V miske zmiešame múku s práškovým cukrom a citrónovou kôrou, potom pridáme maslo a vypracujeme cesto. Vzniknutú zmes utlačíme do formy. Pečieme v rúre na 180ºC asi 15 minút. Necháme vychladnúť, ale nevypíname rúru.

  • 5

    V miske vyšľaháme tvaroh s citrónovou kôrou a zvyšným cukrom (300 g). Postupne pridávame vajcia a miešame do hladka.

  • 6

    Keď je cesto vychladnuté, natrieme naň jahodovú omáčku a na vrch rozotrieme tvarohovú zmes. Vrátime do rúry asi na 25 minút, potom necháme vychladnúť pri izbovej teplote a uložíme do chladničky na 4 hodiny.

  • 7

    Jahodové rezy narežte na kocky a ozdobíme zvyšnými jahodami.

  • 8

    Ďalšie overené recepty na jahodové koláče nájdete TU!

  • 9

    Recept: KIH

    Foto: Tamási Gábor

Bon Appétit
Ohodnoťte recept