© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Ľahučký jahodový koláč

Ak hľadáte jednoduchý ovocný koláč, tento si celkom určite uložte. Jemný korpus, jogurtová plnka a čerstvé jahody v želé.

Ľahučký jahodový koláč fotogalériaĽahučký jahodový koláč Zdroj: iStockPhoto.com
Príprava
20min
Úprava
20min
Porcie
9
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Cesto:
  • 3 ks
    vajce (L)
  • 80 g
    kryštálový cukor
  • 3 PL
    olej
  • 3 PL
    voda
  • 90 g
    hladká múka
  • 1 KL
    kypriaci prášok
Plnka:
  • 500 g
    grécky jogurt
  • 2 balíčky
    vanilkový cukor
  • 1 KL
    citrónová kôra
Na vrch:
  • 100 g
    jahody
  • 250 ml
    voda
  • 1 balíček
    červené tortové želé

    Postup

    • 1

      Korpus: vajcia rozklepnene, oddelíme bielky od žĺtkov a z bielkov a cukru vyšľaháme hustý, lesklý sneh.

    • 2

      Do snehu potom po jednom a po lyžiciach striedavo zašľaháme žĺtky, olej a vodu. Nakoniec už len zľahka primiešame múku s kypriacim práškom.

    • 3

      Cesto navrstvíme do malého, hlbokého plechu (25 x25 cm) alebo tortovej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie a korpus pečieme v rúre vyhriatej na 180ºC zhruba 20 minút. Po upečení ho necháme úplne vychladnúť vo forme alebo plechu.

    • 4

      Plnka: hustý grécky jogurt vymiešame s vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou a rozotrieme ho na vychladnutý korpus.

    • 5

      Na jogurt potom poukladáme na plátky pokrájané jahody a koláč uložíme do chladu.

    • 6

      Z vody a prášku uvaríme želé podľa návodu na obale a necháme ho vychladnúť, kým nebude vlažné. Potom ho postupne nalejeme na jahody na povrchu koláča a uložíme do chladu na aspoň 2 hodiny.

    • 7

      Ďalšie overené recepty na jahodové koláče nájdete TU!

    Bon Appétit
    Ohodnoťte recept