© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Ríbezľová zmrzlina s bielou čokoládou

Neskutočne osviežujúca kyselkavá chuť čiernych ríbezlí v kombinácii s podmanivou bielou čokoládou vytvoria dokonalé zmrzlinové osvieženie.

Ríbezľová zmrzlina s bielou čokoládou fotogalériaRíbezľová zmrzlina s bielou čokoládou Zdroj: iStockphoto
Príprava
30min
Úprava
5min
Porcie
10
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 200 g
    čierne ríbezle
  • 50 g
    kryštálový cukor
  • 200 g
    biela čokoláda
  • 0.5 konzervy
    sladené kondenzované mlieko
  • 500 ml
    smotana šľahanie (aspoň 33%)

Postup

  • 1

    V rajnici spolu zahrejeme ríbezle a cukor, privedieme k varu a povaríme zhruba 5 minút. Vzniknutú omáčku prepasírujeme cez sitko a necháme vychladnúť.

  • 2

    Bielu čokoládu roztopíme nad vodným kúpeľom, primiešame do nej konzervu salka.

  • 3

    Vo veľkej miske vyšľaháme smotanu do pevnej šľahačky a zašľaháme do nej čokoládovú zmes.

  • 4

    Z tejto hmoty odložíme zhruba 5 až 6 lyžíc bokom do menšej misky a do zvyšku primiešame ríbezľovú omáčku.

  • 5

    Srnčí chrbát alebo formu na chlieb vystelieme potravinárskou fóliu tak, aby pretŕčala cez okraje. Na dno nalejeme polovicu ríbezľovej zmesi, zarovnáme, prekryjeme tenkou vrstvou čokoládovej zmesi a na vrch rozotrieme zvyšok ríbezľovej zmesi.

  • 6

    Prevísajúcu fóliu preložíme na vrch zmrzliny a uložíme do mrazničky na aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc.

  • 7

    Neskôr zo zmrzlinovej torty odkrájujeme tenké tehličky, ktoré môžeme ozdobiť čerstvými ríbezľami a plátkami bielej čokolády.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept