Cesto: Vajíčka vymiešame s kryštálovým cukrom do peny. Postupne pridáme vanilkový cukor, olej, mlieko, hladkú múku a prášok do pečiva.
Špenátový koláč s tvarohovým krémom
Krásny svieži koláč ako stvorený pre horúce slnečné dni.
POSLAŤ RECEPT NA MAIL
Url adresa receptu sa odošle na mail, ktorý zadáte. Ak ste prihlasený, je automaticky
predvyplnený Váš mail.
ZatvoriťIngrediencie
Cesto:
- 3 ksvajce
- 250 gkryštálový cukor
- 380 ghladká múka
- 2 dlmlieko
- 1 dlolej
- 3 dlšpenát
- 1 balíčekvanilkový cukor´
- 1 balíčekprášok do pečiva
Krém:
- 500 gjemný tvaroh
- 100 gpráškový cukor
- 200 ml33% smotana na šľahanie
- 1 balíčekstužovač
- 1 kskôra z citróna
Ešte potrebujeme:
- ovocie na ozdobu
Postup
- 1
- 2
V mixéry rozmixujeme špenát s troškou vody a pridáme ho do cesta. Dobre vymiešame.
- 3
Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov približne na 35 minút.
- 4
Krém: Jemný tvaroh vymiešame s práškovým cukrom. Smotanu na šľahanie vymiešame so stužovačom a postupne pridáme do tvarohu. Na záver primiešame kôru z jedného citróna.
- 5
Upečený korpus necháme úplne vychladnúť a nanesieme tvarohový krém. Uhladíme a dozdobíme ovocím. Dobrú chuť.
Bon Appétit