© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Pomaly pečené hovädzie s koňakom (Steak Diane)

Tradičný recept na chutný steak upravený na chutné jedlo pre celú rodinu. 

Pomaly pečené hovädzie s koňakom (Steak Diane)fotogalériaPomaly pečené hovädzie s koňakom (Steak Diane)Zdroj: iStockphoto
Príprava
20min
Úprava
200min
Porcie
6
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 2 PL
    slnečnicový olej
  • 1 kg
    hovädzie stehno
  • 3 PL
    hladká múka
  • 0.5 KL
    soľ
  • 0.5 KL
    mleté čierne korenie
  • 1 ks
    veľka cibuľa
  • 4 strúčiky
    cesnak
  • 2 PL
    paradajkový pretlak
  • 4 PL
    koňak alebo whisky
  • 1 PL
    worčestrová omáčka
  • 750 ml
    hovädzí vývar
  • 200 g
    hnedé šampiňóny
  • 100 ml
    smotana na šľahanie
  • 1 hrsť
    petržlenová vňať

Postup

  • 1

    Mäso pokrájame na kocky, zaprášime a premiešame s múkou, ktorú sme ochutili soľou a čiernym korením.  

  • 2

    V pekáči (na sporáku) zahrejeme olej, pridáme naň kúsky mäsa a za občasného miešania ich opekáme do zlato-hneda z každej strany (5 až 7 minút).

  • 3

    K opečenému mäsu pridáme nahrubo pokrájanú cibuľu a ďalej opekáme zhruba 3 minúty. Následne primiešame pretlačený cesnak spolu s paradajkovým pretlakom a ešte minútku restujeme.

  • 4

    Teraz mäso podlejeme koňakom, worcestrovou omáčkou a vývarom.

  • 5

    Do pekáča primiešame aj na väčšie kúsky pokrájane šampiňóny, zmes privedieme k varu, zakryjeme pokrievkou a vložíme do rúry vyhriatej na 160°C na 3 hodiny.

  • 6

    Po upečení primiešame k hovädziemu v pekáči smotanu a posypeme ho petržlenovou vňaťou.

  • 7

    Pomaly pečené hovädzie s koňakom podávame so zemiakovým pyré a zeleninovou oblohou.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept