© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Pizza Hawai

Taliani o tejto pizzi často žartujú a rozhodne ju nepovažujú za pizzu. Nám, ale chutí. A moc!

Pizza Hawai fotogalériaPizza Hawai Zdroj: iStockphoto
Príprava
90min
Úprava
10min
Porcie
2
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Cesto na 2 menšie pizze:
  • 1 KL
    sušené droždie
  • 150 ml
    vlažná voda
  • 250 g
    hladká múka (ideálne T 650)
  • 0.5 KL
    soľ
  • 2 PL
    olivový olej
Obloha:
  • 4 PL
    sladký kečup
  • 1 štipka
    soľ
  • 1 KL
    oregano
  • 100 g
    strúhaná mozzarella
  • 200 g
    šunka
  • 2 balíčky
    smotanová mozzarella
  • trochu
    ananás čerstvý al. kompót

Postup

  • 1

    Droždie rozmiešame v teplej vode a necháme postáť – zhruba 10 minút.V miske premiešame múku so soľou, v strede urobíme jamku, do ktorej nalejeme zaktivovaný kvások a dve lyžice oleja.

  • 2

    Cesto premiešame rukou, a keď sa suroviny spoja, premiestnime ho na dosku. Hnetieme približne 10 minút, kým cesto nevytvorí nelepivý, elastický bochník, ktorý vložíme do misky vymastenej kvapkou oleja a zakryté necháme kysnúť na teplom mieste 60 až 90 minút.

  • 3

    Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, z každej krátkym hnetením vytlačíme vzduch a na pomúčenej doske, rukami alebo valčekom tvarujeme kruh, ovál či obdĺžnik. Na tvare nezáleží.

  • 4

    Cesto presunieme na plech vystlaný papierom na pečenie a rúru rozohrejeme na 230°C.

  • 5

    Na cestá rozotrieme kečup, zľahka ho posolíme, posypeme oreganom, strúhanou mozzarellou a na na to poukladáme na kúsky potrhanú šunku, plátky smotanovej mozzarely a podľa chuti na kúsky pokrájaný ananás.

  • 6

    Hawai pizze pečieme na 230°C zhruba 9 až 12 minút.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept