© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Pomaly pečené bravčové rebrá

Chutné rebierka vhodné ako jednoduchý obed i špecialita na gril.

Pomaly pečené bravčové rebrá fotogalériaPomaly pečené bravčové rebrá Zdroj: iStockphoto
Príprava
20min
Úprava
200min
Porcie
6
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 1 kg
    bravčové rebrá
Marináda:
  • 40 ml
    sójová omáčka
  • 3 PL
    horčica
  • 1 PL
    melasa (alebo trstinový cukor)
  • 3 PL
    jablčný ocot
  • 2 PL
    worcester omáčka
  • 1 PL
    chilli omáčka
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup

  • 1

    Všetky suroviny na omáčku dobre vymiešame v miske.

  • 2

    Bravčové rebrá očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Vložíme ich do misy s marinádou, dobre premiešame a uložíme do chladu najlepšie na 24 hodín.

  • 3

    Takto pripravené preložíme na pekáč, zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 150°C približne na 3 hodiny.

  • 4

    Po 3 hodinách mäso odokryjeme, zvýšime teplotu na 200°C a necháme piecť ešte 20 minút. Dobrú chuť.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept