© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Cestoviny so špargľou, opečenou slaninou a parmezánom

Cestoviny milujeme a to na všetky spôsoby. Ak do nich pridáte čerstvú zeleninu alebo bylinky, úspech máte zaručený.

Cestoviny so špargľou, opečenou slaninou a parmezánomfotogalériaCestoviny so špargľou, opečenou slaninou a parmezánomZdroj: iStockphoto
Príprava
7min
Úprava
12min
Porcie
3
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 400 g
    cestoviny penne
  • 1 ks
    šalotka
  • 2 strúčiky
    cesnak
  • 100 g
    slanina
  • 6 ks
    špargľa
  • 1 PL
    olivový olej
  • soľ, čerstvo namleté čierne korenie
  • parmezán

Postup

  • 1

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Môžeme použiť penne, alebo iné, vaše obľúbené.

  • 2

    Šalotku nakrájame najemno a speníme na olivovom oleji vo väčšej panvici. Pridáme nasekaný cesnak a na malé kúsky nakrájanú slaninu.

  • 3

    Všetko krátko restujeme.

  • 4

    Špargľu očistíme a zbavíme tvrdých koncov. Krátko ju uvaríme v osolenej vode. Varíme len 2-3 minúty, aby zostala pekne chrumkavá.

  • 5

    Uvarenú špargľu prekrojíme aspoň na polovice, alebo menšie kúsky, pridáme k šalotke na panvicu, premiešame a pridáme uvarené cestoviny. Dochutíme soľou a čerstvo namletým čiernym korením. Pridáme približne 1dcl vody z cestovín, premiešame a môžeme podávať.

  • 6

    Servírujeme v hlbokom tanieri s pridaním milovaného parmezánu. Dobrú chuť.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept