© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Špenátové palacinky (základný recept)

Krásne zelené palacinky z čerstvého špenátu dokonale namixujete v mixéri.

Špenátové palacinky (základný recept)fotogalériaŠpenátové palacinky (základný recept)Zdroj: iStockphoto
Príprava
20min
Úprava
3min
Porcie
10
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 100 g
    čerstvý špenát
  • 250 ml
    mlieko
  • 250 ml
    sýtená minerálka
  • 3 ks
    vajce
  • 180 g
    hladká múka
  • 0.5 KL
    soľ
  • trochu
    olej al. maslo

Postup

  • 1

    Do mixéra vložíme umyté lístky čerstvého špenátu, prilejeme mlieko a spoločne rozmixujeme na zelené smoothie.

  • 2

    Potom pridáme sýtenú minerálku, vajcia, naváženú múku a soľ. Všetko spolu mixujeme úplne do hladka.

  • 3

    Zelené cesto necháme zhruba 15 minút postáť zakryté utierkou.

  • 4

    Neskôr z neho na kvapke oleja alebo masla (či ich kombinácii) pripravujeme tenučké palacinky, ktoré krátko opečieme z oboch strán do zlato-hneda.

  • 5

    Špenátové palacinky podávame napríklad plnené šunkou a syrom, sušenými paradajkami, bryndzou alebo taveným syrom. Môžeme ich tiež krátko zapiecť so zálievkou z kyslej smotany a syra.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept