© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Strúhaný tvarohový koláč

Neodolateľná klasika v podobe kakaového strúhaného cesta a bohatej tvarohovej plnky.

Strúhaný tvarohový koláčfotogalériaStrúhaný tvarohový koláčZdroj: iStockphoto
Príprava
130min
Úprava
35min
Porcie
10
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Cesto:
  • 400 g
    hladká múka
  • 250 g
    maslo izbovej teploty
  • 120 g
    práškový cukor
  • 2 ks
    čerstvý vaječný žĺtok
  • 2 PL
    kakao
  • 1 balíček
    vanilkový cukor´
  • 0.5 balíčka
    kypriaci prášok do pečiva
Plnka:
  • 750 g
    jemný tvaroh
  • 120 g
    cukor práškový
  • 2 ks
    čerstvý vaječný žĺtok
  • 2 balíčky
    vanilkový cukor´
  • 4 ks
    čerstvý vaječný bielok
  • 1 ČL
    solamyl

Postup

  • 1

    Všetky suroviny na cesto pridáme do veľkej misy a vymiešame tuhé cesto.

  • 2

    Rozdelíme ho na dve rovnaké časti, zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme odpočinúť do chladu aspoň na 1 hodinu.

  • 3

    Medzitým si pripravíme plnku. Tvaroh, práškový aj vanilkový cukor vymiešame, pridáme dva žĺtky a solamyl. Z bielkov vymiešame tuhý sneh a opatrne ho pridáme k tvarohu.

  • 4

    Hotové cesto vyberieme a jednu polovicu nastrúhame na strúhadle na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Strúhame rovnomerne aby sa zakryl celý plech.

  • 5

    Na túto vrstvu rozotrieme pripravenú plnku. Dobre uhladíme a na vrch nastrúhame druhé cesto. Pripravený koláč dáme piecť na 180 stupňov približne na 35 minút. Dobrú chuť.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept