© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Kakaová roláda s tvarohom a jahodami

Vynikajúca kombinácia sviežeho tvarohu, čerstvých jahôd a kakaového piškótového korpusu v krásne farebnej a neodolateľnej roláde.

Kakaová roláda s tvarohom a jahodami fotogalériaKakaová roláda s tvarohom a jahodami Zdroj: iStockphoto
Príprava
30min
Úprava
10min
Porcie
12
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Kakaový korpus:
  • 3 ks
    vajce (L)
  • 5 PL
    jemný kryštálový cukor
  • 2 PL
    olej
  • 1 PL
    vlažná voda al. mlieko
  • 5 PL
    hladká múka
  • 2 PL
    kakao
  • 1 KL
    kypriaci prášok
  • 1 štipka
    soľ
Plnka:
  • 400 g
    tvaroh
  • 4 PL
    práškový cukor
  • 1 KL
    vanilkový extrakt al. balíček vanilkový cukor
  • 150 g
    čerstvé jahody
Ganache:
  • 80 g
    čokoláda
  • 80 ml
    smotana na šľahanie

Postup

  • 1

    Korpus: celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, prilejeme a zamiešame olej a vodu. Do tekutej zmesi preosejeme múku, kakao, kypriaci prášok a soľ.

  • 2

    Vymiešame hladké cesto, ktoré vylejeme na menší plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme v rúre vyhriatej na 180°C zhruba 12 minút.

  • 3

    Piškótový plát vyklopíme na utierku, ktorú sme posypali práškovým cukrom, opatrne stiahneme papier a spolu s utierkou zrolujeme a necháme úplne vychladnúť.

  • 4

    Plnka: jahody umyjeme, cca 100 g nakrájame na drobné kocky a zvyšok si odložíme na ozdobenie finálnej rolády.  

  • 5

    Z tvarohu, cukru a vanilky vyšľaháme plnku, ktorú rozotrieme na korpus, posypeme kúskami jahôd a zrolujeme do rolády.

  • 6

    Roládu uložíme do chladu na aspoň 2 hodiny. 

    Náš tip

    Pred uložením rolády do chladničky, je dobré ju zabaliť do fólie, aby si udržala vlhkosť a vláčnosť počas chladenia.

  • 7

    Kakaovo-jahodovú roládu neskôr zdobíme ganache polevou, ktorú sme vymiešali z horúcej smotany, nasekanej čokolády a štipky soli. Polevu naberieme na lyžicu a necháme stekať cik-cak po povrchu rolády. Na vrch ešte poukladáme polovice jahôd a môžeme servírovať.  

Bon Appétit
Ohodnoťte recept