© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Banánovo-mandľové mafiny: Rýchly dezert bez výčitiek

Fit mafiny na raňajky či sladký olovrant.

Banánovo-mandľové mafiny: Rýchly dezert bez výčitiek fotogalériaBanánovo-mandľové mafiny: Rýchly dezert bez výčitiek Zdroj: iStockphoto
Príprava
10min
Úprava
25min
Porcie
6
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 1 ks
    stredne veľký banán (zrelý)
  • 2 ks
    vajce
  • 2 PL
    med al. javorový sirup
  • 1 KL
    vanilkový extrakt
  • 160 g
    mandľová múka
  • 1 KL
    kypriaci prášok

Postup

  • 1

    V miske popučíme banán a pridáme k nemu celé vajíčka, med (al. sirup) a vanilkový extrakt.

  • 2

    Všetko spolu vyšľaháme vidličkou na homogénnu zmes.

  • 3

    K tekutým surovinám pridáme mandľovú múku a kypriaci prášok a zľahka premiešame špachtľou.

  • 4

    Vzniknuté cesto rozdelíme medzi šesť až sedem papierových košíčkov, ktoré sme poukladali do formy na mafiny a dáme piecť na 175°C na cca 25 minút.

  • 5

    Banánovo-mandľové mafiny sú vláčne, príjemne sladké a ostanú mäkučké aj na druhý deň.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept