© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Krémové penne alla vodka

Neodolateľná klasika z talianskej kuchyne v podobe krémových cestovín s paradajkovou omáčkou, bazalkou a pecorinom.

Krémové penne alla vodkafotogalériaKrémové penne alla vodkaZdroj: iStockphoto
Príprava
10min
Úprava
40min
Porcie
3
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Omáčka:
  • 200 g
    pancetta (talianska slanina)
  • 1 ks
    cibuľa
  • 400 g
    lúpané nakrájané paradajky
  • 100 ml
    vodka
  • 200 ml
    smotana na varenie
  • 0.5 hrste
    nasekaná bazalka
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • pecorino
Ešte potrebujeme:
  • 300 g
    penne rigatoni
  • extra panenský olivový olej

Postup

  • 1

    Cestoviny uvaríme al dente podľa návodu v osolenej vode. Vodu z uvarených cestovín nevylievame a odložíme si 2dcl.

  • 2

    Panccetu nakrájame na malé pásiky. Na panvicu dáme olivový olej a nakrájanú cibuľu opražíme do zlatista.

  • 3

    Po chvíľke pridáme panccetu a restujeme približne 5 minút.

  • 4

    Medzitým si lúpané paradajky dáme do misky, okoreníme, osolíme a vidličkou dobre roztlačíme.

  • 5

    Do panvice k panccete pridáme vodku a necháme restovať približne 5 minút. Ďalej pridáme roztlačené paradajky a varíme, kým sa nezbavíme nadbytočnej vody, približne 20 minút. Potom pridáme ešte nasekanú bazalku. 

  • 6

    Znížime teplotu a pridáme smotanu. Na miernom ohni za stáleho miešania prevaríme do krémova. Pridáme uvarené cestoviny, premiešame a podlejeme vodou z cestovín.

  • 7

    Prevaríme ešte 3 minúty. Odstavíme z ohňa a primiešame pecorino. Dobrú chuť.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept