© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Cestoviny so škoricovou strúhankou

Keď príde na lacné a chutné jedlo, tieto cestoviny nemajú konkurenciu.

Cestoviny so škoricovou strúhankou fotogalériaCestoviny so škoricovou strúhankou Zdroj: iStockphoto
Príprava
5min
Úprava
10min
Porcie
4
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 500 g
    cestoviny (fusilli, kolienka, penne,...)
  • 100 g
    maslo
  • 150 g
    strúhanka
  • 70 g
    práškový cukor
  • 1 KL
    mletá škorica

Postup

  • 1

    Cestoviny nasypeme do osolenej vriacej vody a varíme, kým nebudú al dente. 

  • 2

    Medzitým si na panvici opražíme strúhanku, kým nezačne hnednúť. Odstavíme a primiešame k nej cukor a škoricu.

  • 3

    Cestoviny scedíme, nasypeme do väčšej misky, pridáme kocky masla a miešame, kým sa maslo nerozpustí.

  • 4

    Potom k maslovým cestovinám primiešame sladkú strúhanku a rozdelíme ich na taniere.

  • 5

    Cestoviny so škoricovou strúhankou môžeme podávať so obľúbeným kompótom, napríklad s ananásovým.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept