© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Orechové rohy (Nussecken)

Tradičné orechové trojuholníky/rohy z nemeckej kuchyne.

Orechové rohyfotogalériaOrechové rohyZdroj: iStockphoto
Príprava
30min
Úprava
25min
Porcie
20
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Cesto:
  • 300 g
    hladká múka
  • 1 KL
    kypriaci prášok
  • 1 štipka
    soľ
  • 100 g
    práškový cukor
  • 1 KL
    vanilkový extrakt al. balíček vanilkový cukor
  • 2 ks
    vajce
  • 150 g
    maslo
Orechová plnka:
  • 200 g
    maslo
  • 3 PL
    voda
  • 150 g
    trstinový cukor
  • 0.5 KL
    mandľový extrákt
  • 400 g
    mleté vlašské orechy
  • 200 g
    nahrubo nasekané orechy (vlašské, lieskové)
Ešte potrebujeme:
  • 10 PL
    marhuľový džem (na potretie)
  • 200 g
    čokoláda na varenie

Postup

  • 1

    Cesto: v miske spolu premiešame múku, cukor, soľ a kypriaci prášok. 

  • 2

    Pridáme celé vajcia, vanilku a zmäknuté maslo. Vypravujeme hladké cesto.

  • 3

    Maslové cesto prstami utlačíme na dno menšieho, hlbšieho plechu (25x35 cm), ktorý sme vystlali papierom na pečenie.

  • 4

    Na cesto rozotrieme marhuľový džem.

  • 5

    Plnka: v rajnici spolu zahrejeme maslo, cukor, vodu, mandľový extrakt, a keď sa maslo rozpustí pridáme pomleté a nasekané orechy. Hustú plnku rozotrieme na marhuľový džem.

  • 6

    Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 190°C na 25 až 30 minút

  • 7

    Vychladnutý koláč pokrájame na štvorce a tie následne na trojuholníky.

  • 8

    Orechové rohy vložíme na papieri do mrazničky na cca 15 minút, aby boli pevnejšie pri namáčaní do čokolády.

  • 9

    Spodnú časť potom máčame v čokoláde, ktorú sme si rozpustili nad vodným kúpeľom a necháme odkvapkať na mriežke.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept